Izvor: KURIR
11.07.2024 u 16:40
0

KLJUČNI RAZLOZI KOJIH PIKSI NIJE SMENJEN: Selektor će se nekim igračima zahvaliti, evo šta je GLAVNA PROMENA!

Dragan Stojković Piksi ostaje selektor fudbalske reprezentacije Srbije, potvrđeno je Kuriru iz FSS.

Bez obzira na loš rezultat na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, neće doći do promene na mestu selektora. Iako su se pojedine strukture u FSS zalagale za smenu Dragana Stojkovića, predlagale stručnjaka iz inostranstva, kontaktirali Joakima Leva i Feliksa Magata, na kraju će sve ostati po starom.

Dragan Stojković Piksi ima ugovor sa FSS do 2026. godine, potpisan nekoliko nedelja pred početak EURO 2024 u Nemačkoj. Tu je i visoka selektorska plata od 1.400.000 evra, te penali koji bi morali da budu plaćeni, ukoliko ne dođe do sporazumnog raskida saradnje.

Prema saznanjima Kurira Dragan Stojković Piksi došao je iz Pariza u Beograd, gde će u narednih nekoliko dana imati važne sastanke. Izvršni odbor FSS, u krnjem sastavu, jer su dvojica članova podneli ostavke, trebalo je da o sudbini Dragana Stojkovića odlučuje u petak 12. jula.

Međutim, sednica je otkazana zbog sezone odmora i još nije poznato kada će biti održana. Mada postoje određene indicije da ona ipak bude upriličena u petak. Izveštaj o analizi igara reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu koji su spremili selektor Dragan Stojković Piksi i sportski direktor Stevan Stojanović, je spreman i čeka da bude prezentovan rukovodiocima FS Srbije.

Prvo takmičenje u koje će Dragan Stojković povesti Srbiju biće elitni A rang Lige nacija tokom jeseni, a onda u proleće 2025. kreću kvalifikacije za Mundijal koji će godinu dana kasnije biti održan u SAD, Kanadi i Meksiku.

HEROJ EURA ZA VREME TAKMIČENJA IDE U ŠKOLU: Nadam se da me učiteljica neće poslati na popravni!

U septembru kreće Liga nacija, Srbija igra protiv Španije, Danske i Švajcarske. Ostaje da se vidi koje igrače će Dragan Stojković pozvati na okupljanje. Još su sveže afere koje su potresale reprezentaciju pred put, tokom odlaska u Nemačku, ali i za vreme boravka na Evropskom prvenstvu. A, bilo je stvarno mnogo. Previše. Da li će biti mesta za Dušana Tadića, Aleksandra Mitrovića i još nekoliko fudbalera, koji su tokom EURO davali kontradiktorne izjave u odnosu na selektora. Ostaje pod upitnikom i status braće Sergeja i Vanje Milinkovića-Savića, Nemanje Gudelja, kao i još nekoliko fudbalera.

Očigledno je da će doći do ozbiljnih promena u igračkom kadru fudbalske srpske reprezentacije. Državni tim vapi za novom i svežom krvi, za mladim fudbalerima željnim dokazivanja, ali i momcima sa jasnim i izraženim nacionalnim stavom. Verovatno će ulogu lidera nove generacije preuzeti Dušan Vlahović, Lazar Samardžić, Ivan Ilić

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter