Izvor:
22.06.2024 u 18:02
0

KOLENO U DOBROM STANJU: Đoković putuje na Vimbldon, Britanci otkrili i kada stiže u London

Najbolji srpski teniser Novak Đoković putuje u London, javio je BBC u subotu popodne. Poznato je i kada stiže u Englesku.

To znači da će doskora prvi reket sveta otići na Vimbldon, ali Britanci dodaju da nije sigurno da će Novak tamo i zaigrati.

ODE I ON : Smailagić napušta Partizan? Evroligaši stoje u redu

Razlog je poznat, povreda kolena koju je Novak zaradio na turniru u Parizu. Zbog povrede kolena i artroskopije urađene u Parizu Đoković je morao da preda meč četvrtfinala Kasperu Rudu.

Dobio je dva teška meča u pet setova protiv Lorenca Musetija i Fransiska Serundola i onda morao da se podvrgne operaciji da bi se popravio povređeni meniskus.

Uradio je to u klinici Ramze Sante u Parizu, nakon čega je punom parom krenuo put oporavka i prethodnih dana je već trčao i trenirao sa reketom na terenu.

To je svakako dobar znak, posebno uzevši u obzir da ima 37 godina i da operacije poput ove nisu baš nešto što se tako brzo zaceljuje kod vremešnijih sportskih asova.

Đoković svakako nije jedan od onih „običnih“, a odlazak u London bi trebalo da pokazuje njegovu jasnu nameru da proba da zaigra na Vimbldonu od prvog jula.

Međutim, jedno su želje, a drugo mogućnosti, posebno kad se zna da se nakon tog turnira opet menja podloga i vraća se na šljaku zbog Olimpijskih igara u Parizu kao Novakovog primarnog cilja ove sezone.

Srpski teniser će sa svojim timom proceniti rizike i videti da li se isplati da testira svoje telo na taj način, dok BBC podseća da je isprva i učešće na Olimpijskim igrama zbog prirode povrede i ostalih okolnosti, visilo o niti.

Novak bi u Londonu, da je potpuno zdrav, izvesno otišao da brani finale iz prošle godine kada je u pet setova poražen od Karlosa Alkaraza.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter