Izvor: NOVASPORT
10.06.2024 u 20:51
0

KORAK PO KORAK: Šta čeka Novaka do Olimpijskih igara?

Novak Đoković je otkrio da se nalazi u Lionu na odmoru/oporavku usred finala Rolan Garosa. To je bio prvi put da se oglasio nakon napuštanja Pariza, a sada se svi pitaju kako će mu izgledati planovi.

Artroskopija kolena je dobro prošla, Novak je odradio potreban tretman (između 10 i 15 hiljada evra) da bi se što pre vratio na teren. Sada svi odbrojavaju sitno do Vimbldona i da li će Srbin odlučiti da odmah testira koleno već od 1. jula. Tu odluku može da donese samo on, a jedino je sigurno da se neće povući do poslednjeg trenutka.

I veliko je pitanje kakva će odluka biti, da li će odlučiti da je prava odluka da napravi tako dramatične promene podloga, pogotovo kada se zna da mu je za šljaku na kojoj se igra olimpijski turnir po prvi put od Barselone 1992. godine uvek bilo potrebno više vremena da se pripremi.

Da li je spreman za epizodu na travi? Nema nikakve dileme da je Đoković sve podredio Olimpijskim igrama, ali je teško očekivati da će odlučiti da preskoči Vimbldon ukoliko bude bio na dovoljno dobrom nivou da može da se pobije za trofej.

Uostalom, tamo je od 2018. godine doživeo samo jedan jedini poraz. I to tako što je Karlos Alkaraz uspeo da osvoji peti set u finalu prošle godine. I tada se Đoković pitao za sve, ali su dve lopte prelomile.

Dakle, ukoliko računamo da će Đoković napraviti pauzu od tri nedelja i da će igrati na Vimbldonu od 1. do 14. jula znači da će imati samo 13 dana da se ponovo pripremi za šljaku. To možda ne bi bio nikakav problem u drugim situacijama, ali sada kada je sezona na šljaci bila prilično slaba… Uz povredu desnog kolena to čini sve mnogo, mnogo komplikovanijim.

Srpski teniser bi mogao da odluči da propusti Vimbldon kako bi se oporavio što je moguće bolje i da igra samo na šljaci. To bi značilo da bi mogao u svoj kalendar da vanredno uvede turnir na kojem nije planirao da se takmiči ove godine. Najrealnije u ovom trenutku se čini opcija da zaigra u Hamburgu od 15. do 21. jula. To bi ujedno značilo da će imati dovoljno vremena da se odmori pred Pariz i napad na jedini trofej koji mu nedostaje u bogatoj karijeri.

To je za njega prioritet broj jedan, a već neko vreme je sve podređeno tome.

U Hamburgu je igrao od 2006. do 2008. godine i nije igrao 16 godina tamo. Niko to nije mogao da pretpostavi na početku godine, ali nova situacija zahteva i nova rešenja. Videli smo ga u Ženevi, pa ne bi bilo preveliko iznenađenje da se nađe i u Nemačkoj. To bi bio idealan test, ali i sedmica u kojoj bi mogao da odigra nekoliko takmičarskih mečeva i tako se pripremi za ono što je cilj već duže od godinu dana.

Od kada je oborio rekord po broju grend slem titula i broju sedmica na vrhu ATP liste definitivno prioritet broj 1 je osvajanje olimpijskog zlata i upravo će zbog toga svaki korak biti izuzetno bitan i propraćen sa mnogo, mnogo komentara.

Ipak, ukoliko neko poznaje sebe i sopstveno telo onda je to Đoković.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter