Izvor: SPORT.ALO
22.09.2024 u 19:07
0

KAKVA UTAKMICA U KOKA KOLA ARENI : Dubai srušio Zvezdu posle epske drame!

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su od Dubaija u prvom kolu ABA lige 86:84

Aktuelni šampion će odigrati prvu takmičarsku utakmicu u novoj sezoni i to protiv novog člana regionalnog takmičenja. Ovo je istorijska utakmica s obzirom na to da će crveno-beli odigrati prvu utakmicu ABA lige u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Četvrta četvrtina

40. minut – Mejson i Nedović! Kakva utakmica u „Koka Kola Areni“. Najpre je Amerikanac pogodio trojku, da bi na drugoj strani odmah uzvratio Nedović. Potom je Mejson promašio i Zvezda je imala napad za pobedu, ali je Miler Mekintajer promašio za tri. Ostalo je nešto manje od dve sekunde do kraja.

39. minut – Abas ovoga puta nije pogodio za tri, ali ni Kenan nije uspeo u tome. Posle promašaja Dangubića Miler Mekintajer pogađa iz polaganja za minus dva.

38. minut – Ne pogađa Kenan za tri. Deluje da je Amerikanac malo požurio sa izbačajem, a sa druge strane Dangubić ponovo pogađa van linije 6.75. Zatim je Kenan pogodio uz prekršaj, a onda i brzi poeni Kalinića za tajm-aut Golemca.

37. minut – Javio se Nemanja Nedović! Bek Zvezde posle odličnog prodora pogađa pod faulom, koristi i dodatno bacanje i smanjuje na -6.

36. minut – Novi pogodak za Abasa posle odličnog ubacivanja iz auta. Zatim bivši igrač Virtusa pogađa trojku. Spektakularno izdanje Abasa.

35. minut – Gedraitis pod faulom! Litvanac koristi i dodatno bacanje i stiže do devetog poena.

34. minut – Serija promašaja crveno-belih sa distance. Na drugoj strani neverovata pogodatk Radoševića uz mnogo sreće.

33. minut – Nemanja Dangubić pogađa trojku preko Bolomboja. Izuzetno važna trojka za domaći tim.

32. minut – Nestvarni Klemen Prepelič pogađa još jednu trojku i ima 16 poena. Dubai je u boljem momentumu, a Sferopulos reaguje minutom odmora. Uspeo je Kalinić da vrati trojku, to je njegova četvrta.

31. minut – Kalinić je prvi put promašio trojku na utakmici, a zatim je Teodosić dobio nesportsku ličnu grešku nakon što je faulirao Abasa. Iskusni srpski košarkaš je tako završio utakmicu zato što je prethodno zaradio i tehničku. Abas je iskoristio jedno od dva slobodna bacanja.

Treća četvrtna

25. minut – Prepelič je iznudio faul za tri slobodna bacanja. Realizovao je sva tri i Dubai je uspeo da odbije nalet crveno-belih.

24. minut – 8:0 serija Kenana, koji sada postaje novi dvocifreni igrač u gostujućoj ekipi.

23. minut – Evo Ajzee Kenana. bivši igrač Olimpijakosa sada pogađa dve uzastopne trojke i vraća Zvezdu u život. Golemac je besan na igrače i odmah je pozvao tajm-aut.

22. minut – Novi poeni pod faulom za Dubai. Sada je pogodio Aleksa Uskoković, ali je promašio dodatno bacanje. Prvi poen za Zvezdu u nastavku postiže Rokas Gedraitis sa penala.

21. minut – Guberioglu je najpre pogodio i povećao prednost svog tima, a potom je u sledećem napadu napravio grešku u koracima.

Druga četvrtina

20. minut – Prepelič je šutirao za tri i nije pogodio. Međutim, Dangubić je pokupio ofanzivni skok i pogodio. Na drugoj strani, crveno-beli nisu uspeli da iskoriste svoj napad. Zatim domaći tim ponovo postiže trojku u poslednjoj sekundi četvrtine. Ovoga puta je to učinio Mejson i Dubai ide na odmor sa prednošću od 10 poena.

19. minut – Trojka Nedovića preko ruke Bertansa. Na drugoj strani iz teške pozicije pogađa sjajni Avudu Abas.

18. minut – Prvi poeni za Nemanju Nedovića. Zvezdin bek je uhvatio odbranu Dubaija na spavanju i pogodio za dva. Na drugoj strani Vilijams postiže poene pod faulom. Promašio je dodatno slobodno bacanje, ali je posle velike gužve došao do ofanzivnog skoka i snažno zakucao. Janis Sferopulos je zatražio tajm-aut.

17. minut – Fenomenalni Mejson stiže do dvocifrenog učinka posle faula Luke Mitrovića. Sjajni plej je iskoristio i dodatno slobodno bacanje. Zatim je i Nedović napravio faul, pa će Abas imati dva slobodna bacanja.

16. minut – Napokon Dubai prekida seriju aktuelnog šampiona. Mejson je pogodio za dva i ponovo vratio vođstvo svom timu. Zatim nezaustavljivi Mitrović postiže 12. poen na utakmici. Zvezdin krilni centar je najefikasniji igrač na utakmici.

15. minut – Potpuno je stao šut Dubaija, a Zvezda je na krilima Teodosića i Mitrovića prišla na samo minus jedan. Potom Mitrović postiže još poena i Zvezda prelazi u vođstvo. Serija crveno-belih je sada 18:0 i Golemac ponovo mora da reaguje tajm-autom.

14. minut – Teodosić je potpuno probudio crveno-bele. Fenomenalni plejmejker je sada uputio lob pas za Luku Mitrovića, koji je ponovo pogodio uz prekršaj. Nije uspeo da realizuje dodatno slobodno bacanje, ali Zvezda je prišla na -7.

13. minut – Konačno poeni za Zvezdu. Najpre je posle sjajne akcije Luka Mitrović pogodio pod faulom, a potom je i Miloš Teodosić pogodio trojku. Jurica Golemac je odmah zatražio tajm-aut. Serija crveno-belih se nastavlja posle trojke Gedraitisa.

12. minut – Mejson pleše po terenu. Novi poeni za sjajnog Amerikanca. Sa druge strane, Zvezda se muči u napadu i ne uspeva da dođe do poena

11. minut – Ponovo Bertans! Druga trojka iz isto toliko pokušaja za sjajnog Letonca. Dubai ima plus 15. Zvezda ima velike probleme u ovim trenucima.

 

5. minut – Potpuno je stao šut Dubaija, a Zvezda je na krilima Teodosića i Mitrovića prišla na samo minus jedan. Potom Mitrović postiže još poena i Zvezda prelazi u vođstvo. Serija crveno-belih je sada 18:0 i Golemac ponovo mora da reaguje tajm-autom.

4. minut – Teodosić je potpuno probudio crveno-bele. Fenomenalni plejmejker je sada uputio lob pas za Luku Mitrovića, koji je ponovo pogodio uz prekršaj. Nije uspeo da realizuje dodatno slobodno bacanje, ali Zvezda je prišla na -7.

3. minut – Konačno poeni za Zvezdu. Najpre je posle sjajne akcije Luka Mitrović pogodio pod faulom, a potom je i Miloš Teodosić pogodio trojku. Jurica Golemac je odmah zatražio tajm-aut. Serija crveno-belih se nastavlja posle trojke Gedraitisa.

2. minut – Mejson pleše po terenu. Novi poeni za sjajnog Amerikanca. Sa druge strane, Zvezda se muči u napadu i ne uspeva da dođe do poena

Prva četvrtina

10. minut – Prvi šut Bertansa i odmah trojka. Na drugoj strani je pokušao Nedović, ali nije uspeo da pogodi. U igru je ušao i Miloš Teodosić. Zvezdin iskusni plej je proigrao Bolomboja koji nije uspeo da pogodi, a potom je Avudu Abas postigao nestvarnu trojku sa pola terena na isteku prve deonice.

9. minut – Zvezda je već neko vreme bez poena. Serija promašaja crveno-belih. Sada će Rokas Gedraitis imati dva slobodna bacanja posle faula Bertansa.

8. minut – U igri je Davis Bertans, najveće pojačanje Dubaija. Na drugoj strani u igri su Jago i Nedović.

7. minut – Poeni Abasa i Mejsona i Dubai ima plus 7. Sledi tajm-aut.

6. minut – Oba tima su uhvatila napadački ritam i sada gledamo izuzetno kvalitetnu košarku na obe strane.

5. minut – Rasplamsala se borba u Dubaiju. Mekintajer je postigao lake poene, dok je na drugoj strani Avudu Abas pogodio psole sjajne finte. Potom i Vilijams postiže lake poene iz reketa.

4. minut – Miler Mekintajer precizan sa linije penala, dok je na drugoj strani Prepelič bio polovičan. Potom Nikola Kalinić postiže trojku.

3. minut – Sjajna rampa Uroša Plavšića kojom je centar Zvezde sprečio poene Prepeliča. Ipak, nedugo zatim raspoloženi Slovenac postiže trojku sa velike udaljenosti i donosi prvo vođstvo domaćem timu.

2. minut – Prvi poen za Dubai je postigao Aleksa Uskoković koji je bio polovičan sa linije za slobodna bacanja.Na drugoj strani odličan prodor Ajzee Kenana i laki poeni za novog igrača crveno-belih. Potom je Klemen Prepelič pogodio uz faul i doneo svom timu izjednačenje.

1. minut – Prve poene u novoj sezoni za Zvezdu postiže Dejan Davidovac.

16.14 – Zvezda je aktuelni šampion ABA lige i ove sezone će pokušati da dođe do rekordne osme titule. Sa druge strane, Dubai takođe ima velike ambicije, što potvrđuje dolazak velikog broja kvalitetnih igrača i ostaje da se vidi kakav će rezultat ostvariti tim koji predvodi Jurica Golemac.

16.12 – Crveno-beli igraju istorijski meč protiv novajlije. Naime, Zvezda će odigrati prvu utakmicu regionalnog takmičenja u Emiratima.

16.10 – Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen utakmici prvog kola ABA lige između Dubaija i Crvene zvezde. 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter