Izvor: Alo
19.08.2024 u 20:00
0

I NBA PRSTEN BI MENJAO ZA OVU POBEDU: Nikola Jokić bi sve dao za ovaj trofej

Najbolji rezultat ostvario je 2021. godine..

Nikola Jokić je ostvario san svakog košarkaša, kada je osvojio NBA prsten sa Denver Nagetsima 2023. godine. Uz to, čak tri puta je izabran za najkorisnijeg igrača najjače lige na svetu, a bio je i MVP finala.

ĐOKOVIĆ JE PRIHVATIO POZIV: Navijači mu govore da ga odbije

Nedavno je i predvodio Srbiju do bronze na Olimpijskim igrama u Parizu. Iako ispred sebe ima još dosta godina na košarkaškom terenu, već sada je uradio ono o čemu mnogi mogu samo da maštaju.

Jokić nije aktivan samo kada je košarka u pitanju, već je vrlo zapažen i u konjičkom sportu. Nije tajna da su mu konji zapravo veća ljubav od igre pod obručima, a to je potvrdio i kada je pravo sa aerodorma Nikola Tesla po osvajajnju medalje sa „orlovima“, otišao u Sombor na hipodrom gde se održavao kasački derbi.

Imala je Nikolina štala Drim Kečer, svog aduta u trci života, Aragorna, ali je on diskvalifikovan zbog dugog galopa.

Zanimljivo da Jokić, odnosno grla iz njegove štale, nikada nisu slavila u derbiju. Neko će se zapitati kako, kada srpski centar ulaže najviše novca u konjički sport. Razlog je jednostavan, pravo nastupa u kasačkom derbiju imaju samo konji domaćeg odgoja. To znači da grlo mora biti oždrebljeno na teritoriji Srbije kako bi se našlo u najvećoj trci.

Najbliži pobedi u derbiju, Jokić je bio 2021. godine, kada je njegova Plej D Gejm zauzela drugo mesto iza Sare Von.

Nikola poslednjih godina ulaže sve više novca u konje, a uglavnom pazari grla italijanskog odgoja. Upravo mu je Italijanka Ejmi Del Duomo donela pobedu u čuvenoj „Dužijanci“, za koju je Jokić svojvremeno rekao da mu je najdraža pobeda, vrednija čak i od MVP priznanja.

Ejmi sada ima osam godina i možda za nekoliko sezona upravo ona na svet donese ždrebe koje će kasnije ostvariti Jokićev san, pobedu u kasačkom derbiju.

Nema sumnje da će se naš as još više posvetiti konjarstvu po okončanju košarkaške karijere, a ko zna, možda se jednog dana nađe na sulkama nekog od svojih ljubimaca u trci.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter