Izvor: B92
22.03.2022 u 20:46
0

Utakmica sezone: Fantastični Micić srušio Real

Košarkaši Anadolu Efesa savladali su Real Madrid 93:90, u meču 31. kola Evrolige.Bila je ovo najbolja utakmica ove sezone u Evroligi.Efes je sada na skoru 14-10 i praktično je overio mesto u Top 8, pa se sada bori za Top 4 mesto. Real Madrid ostaje na drugom mestu.Gledali smo fantastičnu utakmicu u Istanbulu između šampiona Evrope i drugoplasiranog tima Evrolige.

Srpski plejmejker Vasilije Micić bio je najbolji igrač u prvom poluvremenu sa 17 postignutih poena, ali je Real Madrid vodio tokom čitavog meča. Efes nije imao nijedno vođstvo. Real je imao koš prednosti posle prve četvrtine, dvocifrenu prednost u drugoj, a na poluvremenu je bilo +7 za Madriđane.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Pljuštale“ su trojke u trećoj četvrtini, gde smo videli 56 poena. Razmenjivali su trojke, Real je imao konstantnu prednost, a na +10 u poslednjoj sekundi treće deonice je Micić fauliran na šutu za tri poena i sa tri bacanja smanjio je na -7.

Na startu četvrte četvrtine, Real trojkom Jabuselea dolazi do +10 opet, a onda ide serija Efesa.Vasilije Micić je trojkama i prodorima pokrenuo svoj tim, pridružili su mu se Larkin i sjajni Moerman sa tri trojke u poslednjoj četvrtini.

Efes je došao do prvog vođstva na dva minuta do kraja, kada je Elajdža Brajant pogodio trojku za 91:90, a zatim je Micić ukrao loptu i položio za +3.

Ertel je promašio trojku za izjednačenje na 40 sekundi do kraja, Micić je uhvatio loptu i trošio vreme, a na 25 sekundi do kraja je promašio na ulazu preko Tavaresa.

Posle mrtve lopte skakali su Danston i Dek, lopta je pripala Efesu, Real je branio napad i odbranio, pa im je ostalo 9 sekundi za šut za izjednačenje, zbog čega je Pablo Laso zatražio poslednji tajm-aut kako bi nacrtao poslednju akciju.

Fernandes je promašio trojku i meč je bio gotov.Vasilije Micić upisao je 29 poena i šest asistencija. Šutirao je 6/11 za dva, 3/6 za tri i 8/8 sa linije penala. Moerman je ubacio 18, Larkin 12, Plajs 11 poena. Kod Reala su se istakli Dek sa 23 poena i 10 skokova i Jabusele sa 20 poena. Hanga je dodao 14.

Evroliga, 31. kolo

Efes – Real Madrid 93:90

Alba – Barselona

Makabi – Olimpija

Sreda

19:00 Žalgiris – Asvel

20:30 Baskonija – Fenerbahče

Odloženo

Zenit – Uniks

Crvena zvezda – CSKA

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter