Izvor: NOVASPORT
08.06.2024 u 21:31
0

KREĆE EUFORIJA: Mitrović rekao navijačima Srbije šta da očekuju od „orlova“ u Nemačkoj

Napadač Srbije Aleksandar Mitrović kaže da se nada da će naš nacionalni tim ponoviti igra kao iz utakmice sa Švedskom.

 

Srbija je u poslednjem pripremnom meču pobedila Švedsku sa 3:0 i na pozitivan način najavila put na Evropsko prvenstvo. Mitrović je bio strelac drugog gola „orlova“ u 60. minutu posle centaršuta Filipa Mladenovića.

Sergej Milinković-Savić je bio strelac u 18. minutu, a Dušan Tadić je u 70. minutu samo potvrdio pobedu.

„Jeste, mislim da smo odigrali dobru i čvrstu utakmicu, dali smo tri gola i nismo primili nijedan. U pozitivnoj atmosferi idemo na Evro. Spremni smo, konačno smo došli dotle i polako kreće euforija, pozitivna je atmosfera, odradili smo dobre pripreme i siguran sam da spremno dočekujemo prvu utakmicu“, rekao je Mitrović za RTS posle pobede u Stokholmu.

Dobro se snašao uz Dušana Vlahovića u sistemu 3-5-2, čak je njihovo prisustvo olakšalo posao i odvuklo igrače Švedske od usamljenog Sergeja kod prvog gola Srbije.

„Dobro, dugo igramo u ovom sistemu, znamo šta ko treba da radi ofanzivno i defanzivno. Mislim da smo danas odbrambeno odigrali jako, jako dobro, bili smo kompaktni u bloku. Iz kontri i polukontri smo bili opasni, Duci i ja dugo igramo zajedno, znamo se i prija kad igrate s takvim igračima. Dobro smo sarađivali i nadam se da će i u budućnosti biti bolji nego danas“, konstatuje Mitrović.

Prisetio se i Mundijala u Kataru gde je Srbija otišla sa velikim očekivanjima i vratila se pokunjena sa dva poraza i remijem posle gupne faze. Sada je sve malo drugačije.

„Ništa, i pred Katar je bila euforija navijača s obzirom na način na koji smo se plasirali. Mi u svlačionici se fokusiramo na teren i zadatke pa nema prevelike euforije. A što se tiče Evra, idemo da damo sve od sebe, probaćemo da predstavimo Srbiju na najbolji način. Daćemo sve da ostvarimo što bolji rezultat i nastavimo niz jer mislim da je ova generacija uradila dosta velikih stvari“, zaključio je Mitrović.

Srbija na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj igra u grupi C protiv Engleske, Slovenije i Danske.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter