Izvor: ALO
29.06.2024 u 18:39
0

KREĆE PRAVA FEŠTA NA EP: Italijani sa El Šaravijem napadaju Švajcarce

Dašanji program na Evropskom prvenstvu u Nemaćkoj biće posvećen dvema utakmicama osmine finala. Od 18.00 časova (RTS 1, Arena 1 premijum) u Berlinu će se sastati Švajcarska i Italija. U istoj fazi takmičenja od 21.00 čas (RTS 1, Arena 1 premijum) u Dortmundu će se sastati Nemačka i Danska.

Ukoliko posle 90 minuta minuta bude nerešeno, idu produžeci, a ako bude potrebe i penali.

ŠVAJCARSKA – ITALIJA 0:0

Grad: Berlin

Stadion: Olimpijski stadion (74.475)

Sudija: Simon Marčinjak (Poljska)

Švajcarska (3-4-3): Zomer – Šer, Akanđi, Rodrigez – Ebišer, Frojler, Džaka, Rider – Vargas, Embolo, Endoje.

Selektor: Murat Jakin

Italija (4-3-3): Donaruma – Di Lorenco, Manćini, Bastoni, Darmijan – Kristante, Fađoli, Barela – Kjeza, Skamaka, El Šaravi.

Selektor: Lućano Spaleti

TOK MEČA

19. minut: Slobodan udarac za Italijane, Di Lorenco je zahvatio loptu u šesnaestercu, ali nije to najbolje uradio.

17. minut: Imala je Italija korner, ali rezultat i dalje ostaje nepromenjen.

14. minut: Ebišer je iz slobodnopg udarca gađao pravo ka golu, ali je Donaruma bio siguran.

9. minut: Nikolo Barela je posle jednog starta ostao sa bolnom grimasom na licu. Izašao je pored terena i zatražio pomoć.

6. minut: Ovaj put su Italijani bili u šansi preko El Šaravija. Sve ovo za sada liči na poetničko ispitivanje snaga. Veliki je ulog u igri i nijedna reprezentacija se n zaleće.

4. minut: Švajcarci za sada imaju inicijativu, mada nije to ništa preterano opasno.

2. minut: Utakmicu iz svečane lože gledaju zajedno predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino, predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksandar Čeferin, legendarni Luis Figo i član UEFA Zoran Laković.

1. minut: Utakmica je počela.

PRE MEČEVA

 

17.36 – Lepota fudbala. Švajcarkinja na tribinama čeka početak utakmice.

 

17.22 – Jakin se odlučio za ovih prvih 11:

 

16:54: Evropska fudbalska unija (UEFA) u međuvremenu je odabrala arbitre za mečeve Francuska – Belgija i Portugal – Danska. Ko će to biti, možete da vidite ovde.

16:43: Srpski reprezentativci dobili su voljno domah one večeri u Minhenu posle utakmice sa Danskom. Neki su sačekali da se vrate organizovano avionom u Beograd, dok su pojedinci odmah otišli u sopstvenoj režiji. Vezista Lazar Samardžić već se oglasio sa Ibice, a opširnije o tome čitajte ovde.

16:24: Tri reprezentacije iz grupe C, one u kojojs u bili i „orlovi“, prošle su dalje. Iznenađenje prvenstva, uz Gruziju, je Slovenija, koja će u ponedeljak od 21.00 čas odmeriti snage sa Portugalom. Selektor Slovenaca Matjaž Kek detaljno je izneo očekivanja, ali i otkrio koliko mu je teško pao remi sa Srbijom (1:1) i koliko je vremena ekipi bilo potrebno za oporavak.

16:12: I dok jedni slave, u Srbiji je atmosfera dva, tri dana bila kao da je ne daj Bože neko umro. Šanse da Dragan Stojković Piksi i dalje ostane selektor su trenutno jako male, a pogledajte koga bi narod najviše voleo da vidi na klupi „orlova“.

15: 51: Zanimljivo će biti u Dortmundu, gde će domačin prvenstva Nemačka dočekati Dance. Na žalost, sreća nije pogledala Srbiju da danas bude na mestu Danske i da Dortmund vrvi od Srba. Umesto toga, navijači ove skandinavske zemlje u velikom broju su pohrlili u Nemačku i bodriće svoje ljubimce. Sudeći po tome koliko ih je, neće se Danci osećati kao gosti.

 

15:44: Za nešto više od dva časa počeće prvi okršaj u osmini finala, a švajcarski navijači došli su u Berlin u velikom broju da bodre svoje ljubimce.

TERZIĆ JASNO PORUČIO: Želimo pet titula u narednih pet godina, stvorili smo samoodrživ sistem

15:37: Dobro došli na Informerov dnevni blog posvećen 16. danu Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Na našu veliku žalost, Srbija je eliminisana, ali prava žurka tek počinje. Danas će biti odigrani prvi mečevi osmine. 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter