Izvor: happybsc
30.05.2024 u 18:16
0

KUP SRBIJE : Sada je jasno da će se za titulu boriti VEĆITI, Partizan razbio Megu i zakazao duel sa Crvenom Zvezdom

Da li ste se nekada zapitali, koji muškarci su najbolji ljubavnici?

 

Prvi put posle pet godina u finalu nacionalnog šampionata igraće se ponovo večiti derbi. U ponedeljak Crvena zvezda dočekuje Partizan Mozzart Bet koji je u polufinalu uspeo da savlada Megu

Zvuči pomalo neverovatno, ali prvi put još od 2019. godine u finalu srpskog košarkaškog šampionata sastaće se Crvena zvezda i Partizan Mozzart Bet. Crveno-beli su devet prethodnih sezona osvajali titulu, a crno-beli posle dve sezone neigranja vraćaju u borbu za titulu šampiona Srbije tako što su savladali Megu rezultatom 96:68. Morali su igrači kluba iz Humske preko majstorice da stignu do konačne borbe gde će realno biti u ulozi autsajdera jer je Zvezda slavila na šest prethodnih derbija, a posebno će se pamtiti metla u finalu ABA lige.

Što se tiče polufinala Partizana i Mege… najviše se svi putaju zašto Partizan nije igrao košarku koji je prikazao u prvoj deonici protiv Mege u polupraznom Pioniru. Tim Željka Obradovića je leteo po terenu, toliko da su mnogi u dvorani bili u čudi. Igrači Mege kao da nisu znali šta ih je snašlo kada je krenula utakmica, a Partizan je izgledao kao tajfun koji briše sve pred sobom. Za manje od dva minuta na semforu je bilo 10:0 zahvaljujući kanonadi Pantera i zakucavanjim Kabokla. Ovaj tandem je ubacio po 10 poena u prvoj deonici, a činilo se da je sve gotovo već posle pet minuta kada je Partizan imao 20 poena prednosti.

 


Košarkaši Partizana od 18.00 dočekuju Megu u trećoj utakmici finalne serije Superlige Srbije.

Partizan je prvi meč dobio 82:72 u Beogradskoj areni, drugi je u dvorani „Dejan Milojević“ u naselju Braće Jerković pripao Megi 92:88, pa će pitanje ko će u finale dati treći međusobni okršaj.

Pobednik će na megdan Crvenoj zvezdi koja je sa 2:0 bila bolja od FMP-a.


Partizan – Mega ()

Dvorana: „Aleksandar Nikolić“ (Beograd); Sudije:

Partizan: Smit, Ledej, Drezgić, Avramović, Panter, Smailagić, Jaramaz, Dimitrijević, Trifunović, Anđušić, Ponitka, Kaboklo

Mega: Filips, Milijašević, Jelavić, Marković, Popović, Oljasoglu, Đurišić, Kovačević, Petrović, Plavšić, Jović, Malovec

Partizan – Mega

19:40

38′ Jasno je ko ide u finale – 89:64

Malovec je ubacio trojku, a poene su razmenili Drezgić i Marković. Dimitrijević je zaustavljen na obruču, dok je Filips zakucao. Kaboklo se snašao i poentirao, dok je Petrović otišao na prodor.

19:35

35′ Dimitrijević oduševio – 85:55

Jović je imao 2+1, dok je Ponitka bio siguran sa penala, a na terenu se našao i Drezgić. Opet je Jović otišao do koša, a Dimitrijević je zakucao pod faulom Filipsa, a pogodio je i dodatni penal. Petrović nije ubacio trojku, kao ni Ledej i Marković. Jović je imao 1/2 sa penala, a Dimitrijević je došao do novih poena.

19:30

33′ Čekamo konačan rezultat – 78:49

Mega nije iskoristila dva napada, dok je Partizan do poena preko Trifunovića i Smailagića. Dimitrijević je dobio šansu u dresu Partizana, a imao je 1/2 sa penala, što mu je bio prvi seniorski poen, a onda se izborio za novi napad crno-belih. Filips je oduzeo loptu i položio u kontri, dok je na drugoj strani zakucao Ledej.

19:22

30′ Prva trojka za Megu, Partizan mnogo bliži pobedi – 70:47

Jović je opet uz kontakt pogodio, ali je promašio penal. Ledej je bio polovičan sa penala, a Partizan nije iskoristio kontru nakon izgubljene lopte rivala. Jović se opet lepo snašao pod košem rivala, za razliku od Smailagića. Jelavić je pogodio trojku, prvu za Megu na ovoj utakmici. Crno-beli su izgubili loptu, dok je Filipsu ispala lopta iz koša. Smailagić je „počistio“ svoj promašaj, a ekipe nisu iskoristile po poslednji napad u trećoj četvrtini.

19:11

25′ Ledej briljira – 60:37

Trifunović je imao 1/2 sa penala, a onda je dao i zicer, dok je Mega promašila dve trojke. Ledej je povećao prednost na 57:35, dok je Marković promašio zicer. Ledej je ubacio trojku iz kornera, a Đurišić je sjajno asistirao Joviću za lake poene.

19:05

23′ Anđušić blista – 52:35

Anđušić je drugo poluvreme otvorio trojkom, dok je Mega nakon neuspešnih napada poentirala preko Jelavića sa penala. Anđušić je imao sjajan prodor, a Jelavić je promašio dva šuta u nekoliko sekundi. Crno-beli su izgubili loptu, a Jović je zakucao.

POLUVREME – 47:31

Đurišić je ponovo imao 1/2 sa penala, Smit je promašio za tri, a Plavšić je zakucao za -18. Partizan nije iskoristio napad, a Plavšić je poentirao uz zvuk sirene.

18:41

18′ Važna trojka Smita – 47:26

Smit je pogodio daleku trojku iz mesta, Jelavić je promašio zicer, a Trifunović je ugurao čuvara pod koš za nove poene. Đurišić iz prodora nije bio uspešan, kao ni Partizan sa trojke. Đurišić je bio polovičan sa penala za 47:26.

18:37

16′ Obradović izuzetno nezadovoljan – 42:25

Mega je napravila mini seriju 4:0, Avramović je promašio zicer, a onda je Iljasolu za dva bio precizan. Obradović je morao da zove još jedan tajm-aut.

18:41

18′ Važna trojka Smita – 47:26

Smit je pogodio daleku trojku iz mesta, Jelavić je promašio zicer, a Trifunović je ugurao čuvara pod koš za nove poene. Đurišić iz prodora nije bio uspešan, kao ni Partizan sa trojke. Đurišić je bio polovičan sa penala za 47:26.

18:37

16′ Obradović izuzetno nezadovoljan – 42:25

Mega je napravila mini seriju 4:0, Avramović je promašio zicer, a onda je Iljasolu za dva bio precizan. Obradović je morao da zove još jedan tajm-aut.

18:34

15′ Odbijen nalet Mege – 42:19

Nekoliko loših napada i promašaja videli smo pre dva pogotka Jelavića sa linije slobodnih bacanja. Anđušić je odgovorio sa 1/2 sa penala, dok je Plavšić bio sam na polaganju. Smailagić je izblokiran na obruču, ali Mega preko Plavšića nije rešila napad. Centru Mege je svirana nesportska, pa je Avramović imao 2/2 sa penala

18:25

12′ Serija Mege – 39:15

Filips je atraktivno zakucao na otvaranju druge deonice, a Plavšić je popravio promašaj Jelavića. Panterov šut za tri nije bio dobar, a Jelavić je to kaznio, pa je Obradović zvao tajm aut.

18:20

10′ Nestvarno – 39:9

Jović se lepo snašao pod košem Partizana, a nakon dobre odbrane, Mega nije realizovala kontru. Anđušićev promašaj je popravio Kaboklo, Mega je izgubila još jednu loptu, a Panter je bacio pas za Ledeja, koji je zakucao. Avramović je pogodio trojku za 37:9, a onda je i Kaboklo zakucao za kraj prve četvrtine.

18:17

8′ Mega nemoćna – 30:7

Ponovo je Partizan odigrao odličnu odbranu, ali je Anđušić ostao kratak na ziceru. Avramović i Kaboklo su imali zajedničku rampu, a Brazilac je bio najbolji i pod košem rivala. Đurišićev šut za tri nije bio dobar, a Panter je otišao do koša za 28:5. Đurišić je imao 2/2 sa penala, ali je Ledej bio precizan za dva na drugoj strani.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter