Izvor: kurir
12.06.2024 u 16:36
0

LJUBITELJI KOŠARKE ŠIROM SVETA U SUZAMA! Preminuo jedan od najvećih igrača ikada, NBA liga tuguje!

Upravo je stigla vest koja je rastužila košarkašku javnost širom sveta.

Naime, u 86. godini preminuo je legendarni košarkaš, Džeri Vest.

Mnogi su u suzama zbog odlaska čoveka čija se silueta nalazi na logou NBA lige, a o tome koliki je trag ostavio iza sebe, suvišno je pričati!

DA LI MOŽEMO DA POBEDIMO ENGLESKU? MISLIM DA MOŽEMO!“ Gudelj se obratio novinarima – navijačima Srbije je samo ovo OBEĆAO

Igrao je na poziciji beka ili plejmejkera i celu karijeru proveo je u Lejkersima. Čak 12 puta je bio ili u prvoj ili drugoj petorci NBA lige, a i dalje drži rekord po proseku poena u plej of seriji od 46,3.

Sa Lejkersima je osvojio samo jednu NBA titulu jer je igrao u doba moćne dinastije Boston seltiksa. Izabran je u Košarkašku kuću slavnih, a za 50-godišnjicu NBA lige izabran među 50 najboljih igrača u istoriji NBA lige. Mnogi ljubitelji košarke znaju da se upravo njegova silueta nalazi na zvaničnom logou NBA lige.

On je zajedno sa Čembrlenom i Oskarom Robertsonom prvi ušao u klub igrača koji su ubacili 25.000 poena u NBA ligi, a tokom karijere prosečno je postizao 27 poena uz 6,7 asistencija i 5,8 skokova

Po završetku igračke karijere postao je trener Lejkersa, a nakon toga i generalni menadžer. Kao generalni menadžer je predvodio Lejkerse do šest NBA titula.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter