Izvor: KURIR
07.08.2024 u 13:58
0

MARINA MALJKOVIĆ ŠOKIRALA POSLE ELIMINACIJE: Sigurno NEĆU da budem ovde

Marina Maljković realno je sagledala učinak reprezentacije na Olimpijskim igrama posle eliminacije u četvrtfinalu od Australije (85:67):

– Nažalost, vrlo je realno. Danas nismo imali šanse. Meni ostaje žal što nismo igrali ceo meč kao poslednju četvrtinu. Ova ekipa je zdrav tim, tako treba da izgleda jedna sportska grupa. Zbog njih sam ostala kada je cela prošla generacija otišla. Ubedile su me da bi trebalo da radim sa njima – rekla je Marina i dodala:

– Kao grupa zbog svega toga zaslužuju pažnju, da se sedne i napravi plan za ono što sledi. Ne možemo da budemo ono što smo bili sa prethodnom generacijom. Imamo probleme sa mlađom kategorijom… Mislim da ženska košarka u Srbiji zaslužuje pažnju i poštovanje zbog svega što smo uradili. Mora da se radi na drugačiji način, da se ženski sport promoviše. Mislim da onda možemo da se nadamo medaljama. Samo jedna pametna, mudra strategija…

Borbenost nije bila upitna:

– Radile su sve što su mogle, uvek su tu za Srbiju, da rade bez govora šta treba da rade. Mnogo puta su me pitali zašto stavljam Nevenu Jovanović i Sašu Čađo, a to radim zato što bez njih tim nema dušu.

Uz dodatak:

– Smem da kažem da u ovoj grupi postoji nešto što je danas retko i ove Igre su nas naučile tome. Ovo su ličnosti koje zaslužuju pažnju države. Zato kažem da sedne i, napravimo plan. Da li je rešenje da se pojača liga, ili da se kostur napravi u Srbiji… Da budemo spremniji da male probleme koje imamo čistimo na brzinu.

Nametnulo se pitanje: šta dalje?

– Ako je potrebno da budu tu u novembru, biće tu. Ja sigurno neću biti tu bez strategije. Prosto neću.

Pojašnjenje:

– Nije to samo sada. I kada je prethodna generacija pravila uspehe nismo pravili strategiju i sada ispaštamo. Ne možeš da igraš tri vezanih Olimpijskih igara, a da nemaš ligu. Kada sam potpisivala za Fener, bila sam srećna, a onda sam posle šest meseci uzela Evroligu i osetila gorčinu jer sam mogla to da uradim u srpskom klubu.

Poruka za kraj…

– Nema čega da se stidimo, devojke su prave istinske Srpkinje. To su devojke sa dvojnim državljanstivma koje smo skupljali. Imaju druge pasoše, ali su mnogo usmerene ovoj zemlji. Dajte da uloži o u njih i da im pružimo još jednu šansu da osvajaju. Imale su isti put kao prethodna generacija, nisu kaskale. Prethodna generacija je bila fiksirana na jednom mestu godinu dana, ova sada nije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter