Izvor: KURIR
22.06.2024 u 07:23
0

MARKO ARNAUTOVIĆ PSOVAO, PA MU UŠAO U SVLAČIONICU! Napravio potpuni skandal na EURO, a sada je HEROJ Austrije!

Marko Arnautović doneo je Austriji pobedu protiv Poljske, verovatno vrednu plasmana u nokaut fazu Evropskog prvenstva, još jednom pokazavši kakav je majstor. Veteran koji igra za Inter, šampiona Italije, pri rezultatu 1:1 je propustio loptu kroz noge da njegov saigrač Kristof Baumgartner postavi vođstvo 2:1, a potom sam na semaforu ispisao konačnih 3:1, golom iz penala.

 

U svom (rekordnom!) 114. nastupu za Austriju, zemlju u kojoj je rođen, Marko je kao kapiten pogurao ekipu do plasmana u nokaut fazu na drugom uzastopnom Evropskom prvenstvu. Uz to, napravio je još jedan korak ka istoriji, jer je svojih 37. golom u nacionalnom dresu prišao rekorderu Austrije, golgeteru Toniju Polsteru, koji je dao 44 pogotka.

I na ovom EURO svi pričaju o momku srpskih korena, koji je na prošlom Evropskom prvenstvu bio u centru skandala na utakmici protiv Severne Makedonije. Tada je u jednom napetom duelu psovao „majku šiptarsku“ Ezgjanu Alioskom, reprezentativcu Severne Makedonije.

UEFA ga je zbog toga kaznila utakmicom odsustva, nakon što su Makedonci tražili oštru sankciju. Arnautović i Alioski su posle meča razgovarali i Marko se izvinio Makedoncu.

HOLANDIJA – FRANCUSKA: Sve pršti u Lajpcigu Svega ima samo golova nema

 

Arnautović i ja smo pričali posle meča i razjasnili sve. Izvinio mi se, došao u našu svlačionicu i pružio mi ruku. Bio je veoma fer. Nisam čuo šta je rekao, jer su navijači slavili, ali pričali smo na nemačkom posle meča i o svemu se razumeli.“

Arnautović, bivši as Tventea, Verdera, Stouka, Vest Hema, Šangaja i Bolonje, takođe se i javno izvinio.

Bilo je nekih oštrih reči i emocija, želim da se izvinim, naročito mojim prijateljima iz Severne Makedonije i Albanije. Želio bih da kažem jasno, ja nisam rasista. Imam prijatelje u svim državama i podržavam različitosti. Svi koji me znaju su svesni toga”, rekao je Arnautović.

Šta očekujem? Očekujem da mi zvižde, ali moraću da se izolujem od dešavanja na tribinama i da se koncentrišem samo na teren. Srbin sam, ali ne mrzim ni Bosnu, ni Hrvatsku niti bilo koju drugu slovensku zemlju. Razumem da ljudi na Balkanu i dalje misle da smo u ratu, ali za mene rat više ne postoji. Svima želim sve najbolje i ne želim da govorim o dešavanjima u prošlosti“, rekao je Arnautović uz izvinjenje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter