Izvor: 24SEDAM
22.10.2024 u 09:05
0

MONAKO – ZVEZDA VEČERAS: Sve što treba da znate o meču

Domaćin ulazi u duel sa četiri, a gost iz Srbije bez bodova

Fudbaleri Monaka čekaju Crvenu zvezdu u utakmici trećeg kola Lige šampiona koja se ove sezone igra u drugačijem formatu. U prva dva kola prvak Srbije upisao je dva poraza, dok su „kneževi“ bili bolji od Barselone, a zatim odigrali nerešeno sa Dinamom. Tako da je tim Adolfa Hitera u znatno boljoj situaciji.

U narednim redovima ćemo vas upoznati sa svim najvažnijim detaljima vezanim za utakmicu koja će biti odigrana na stadionu „Luj II“ u Monte Karlu, sa početkom u 18.45.

Ko sudi?

Suđenje je povereno arbitrima iz Nemačke. Glavni sudija će biti Tobijas Štiler, a pomoćnici će mu biti Kristijan Gitelman i Mark Borš. Četvrti arbitar biće Matijas Jolenbek, dok će u VAR sobi sedeti Benjamin Bran i Johan Pfajfer.

Izjave trenera, Hitera i Milojevića

– Mislim da Monako ove sezone igra jako dobar fudbal i po meni su blizu sa Pari Sen Žermenom, verovatno će i Marsej da se uključi u borbu za titulu. Adi Hiter je dolaskom promenio DNK ekipi. Igra se dosta agresivno, brzo, sa dosta energije, trčanja, brzih završnica. Ekipa koja jako dobro implementirana od strane njihovog trenera, igrači su to dobro prihvatili. Imaju samopouzdanja.

Tačno je da imamo dosta problema, ali jednostavno od početka imamo probleme. Nisu to samo igrači koji fale zbog povrede. Moramo konstantno da menjamo formacije, igrače. Da ponovim još jednom, imaju uticaj na našu igru, mi njih nemamo.

Mi smo u Ligi šampiona u ovom formatu, izaći ćemo, borićemo se, daćemo sve od sebe. Videćemo kako ćemo da završimo utakmicu – kazao je između ostalog Milojević čiji je tim Hiter pohvalio.

– Teško je uporediti ovaj tim (Zvezdu) sa Dinamo Zagrebom, na primer. Mislim da su kvalitetniji. Imaju interesantne igrače kao što su Silas, koji je nekoliko sezona igrao za Štutgart ili mladi Maksimović, produkt njihove škole koji već igra na visokom nivou. Odigrali su veoma dobro prvo poluvreme protiv Intera, kao i meč sa Benfikom.

Zaslužili su da pobede u toj utakmici, tako da ćemo morati da budemo oprezni. Dobar su tim i dolaze sa ambicijom da pobede kako bi ostali u trci za prolaz. U Ligi šampiona moramo da igramo na visokom nivou, čeka nas teška utakmica ali cilj je pobeda koja bi nam mnogo značila – rekao je Austrijanac na klupi tima iz Monaka.

Ovo su mogući sastavi

Pošto Glazer nije ni otputovao, logičan izbor je Marko Ilić. Štoperski tandem činiće kapiten Spajić i Điga, a bekovi će biti Rodić i Seol. Tandem zadnjih veznih bio trebalo da čine Elšnik i Krunić.

U napadu bi trebalo da zaigra Šerfif, a iza sebe da ima Silasa, Olajinku i „novopečenog“ A reprezentativca Andriju Maksimovića.

Tako da bi očekivana startna postava Zvezde trebalo da izgleda ovako: M. Ilić – Seol, Điga, Spajić, Rodić – Krunić, Elšnik – Silas, Maksimović, Olajinka – Ndijaje.

Kada je reč o domaćinu, francuski mediji pretpostavljaju da će to ovako da izgleda: Majecki – Vanderson, Singo, Kerer, Enrike – Kamara, Zakaria – Akliuše, Golovin, Ben Segir – Embolo.

Forme ekipa

Od početka sezone Monako ne zna za poraz, a kao što je rečeno u Ligi šampiona su pobedili Barselonu i igrali nerešeno sa Dinamom. Zvezda je prvo izgubila od Benfike u Beogradu, a onda i od Intera u Milanu.

U poslednjem kolu nacionalnih šampionata Zvezda je pobedila Radnički sa 5:1, dok je Monako odigrao bez golova sa Lilom.

U Superligi Srbije crveno-beli su prvi sa 31 bodom iz 11 utakmica. Monako je drugi, ali ima isti broj bodova (20) kao i prvoplasirani Pari Sen Žermen posle osam kola.

Ovo nije prvi susret dve ekipe pošto su već pre dve sezone igrali u Ligi Evrope. U oba slučaja je slavio predstavnik Lige 1, sa 4:1 kao domaćin i sa 1:0 kao gost.

Gde gledati

Kada je reč o TV prenosu, obezbeđen je na Premiumu 1 TV Arena sportNaravno, meč iz Švajcarske možete da pratite i tekstualnom prenosu na našem portalu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter