Izvor: Telegraf
10.10.2024 u 12:21
0

NADAL STAVLJA TAČKU NA KARIJERU: Evo kome se Rafa sve zahvalio tokom emotivnog obraćanja

Sa suzama u očima, mada nije plakao, Rafael Nadal je u četvrtak objavio kraj karijere i tako šokirao celokupnu sportsku javnost!

Emotivan video snimak objavio je na društvenim mrežama i poručio da će mu Dejvis kup biti poslednji turnir u karijeri, a tokom govora odao je priznanje svpjoj porodici i svetu tenisa.

Zdravo svima, ovde sam da vam javim da se povlačim iz profesionalnog tenisa. Realnost je da su to bile teške godine, posebno poslednje dve. Ne mislim da sam mogao da igram bez ograničenja. Očigledno je da je ovo teška odluka, koja mi je uzela dosta vremena da je donesem. Ali u ovom životu, sve ima svoj početak i kraj, i mislim da je sada pravo vreme da stavim tačku na karijeru koja je bila duga i mnogo uspešnija nego što sam mogao da zamislim – rekao je Nadal i dodao:

– Veoma sam uzbuđen što će moj poslednji turnir biti finale Dejvis kupa i što ću predstavljati svoju zemlju. Mislim da sam prošao pun krug, s obzirom na to da je jedna od mojih prvih velikih radosti kao profesionalnog tenisera bila finale DK u Sevilji 2004. godine.

Dalje je naveo:

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Rafa Nadal (@rafaelnadal)

– Super sam srećan zbog svih stvari koje sam mogao da doživim. Želim da se zahvalim celoj teniskoj zajednici, svim ljudima uključenim u ovaj sport: svojim dugogodišnjim kolegama, posebno svojim velikim rivalima. Proveo sam mnogo, mnogo sati s njima i doživeo mnoge trenutke koje ću pamtiti do kraja svog života. Razgovor o svom timu je malo teži za mene, jer je moj tim na kraju bio veoma važan deo mog života. Oni nisu samo moji saradnici, već su i moji prijatelji. Bili su uz mene u svim trenucima kada su mi zaista bili potrebni. U veoma teškim trenucima, u veoma dobrim trenucima, kada sam morao da budem podstican, trenutci kada su mi davali više slobode. Proveli smo toliko zajedno da je teško objasniti. Moja porodica je sve za mene. Moja majka: mislim da je učinila sve žrtve kako bismo uvek imali sve. Moja supruga Meri: zajedno smo 19 godina. Hvala ti za sve što si učinila. Mislim da si bila savršen saputnik tokom svih ovih godina karijere.

– Vraćati se kući i gledati kako moj sin svakog dana raste bila je snaga koja me zaista održavala i davala mi potrebnu energiju da nastavim. Moja sestra, mislim da smo oduvek imali neverovatan odnos. Moj stric Toni, koji je razlog zašto sam počeo da igram tenis. Verujem da sam zahvaljujući njemu mogao da prevaziđem mnoge teške situacije u svojoj sportskoj karijeri. I mom ocu, koji je, verujem, bio izvor inspiracije za mene u svakom smislu te reči. Mislim da je bio primer truda i prevazilaženja. Mnogo, mnogo hvala mom ocu na veoma, veoma poseban način – poručio je Nadal.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter