Izvor: happybsc
03.06.2024 u 18:15
1

JEDAN JEDINI JEDINSTVENI ĐOKOVIĆ: Majstor je majstor LETEĆI Novak skinuo još jedan rekord i plasirao se u četvrtfinale

Novak Đoković je savladao Fransiska Serundola u osmini finala Rolan Garosa rezultatom 3:2, po setovima 6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 6:3.

Novak je dominantno otvorio meč, ali se brzo videlo da je Serundolo motivisan i spreman da se nadmeće. Već na 1:1 bilo je gusto u gemu na Đokovićev servis, pošto je Serundolo propustio dve brejk prilike. Kazna za to je brzo stigla, pa je Srbin već u narednom gemu iskoristio svoju prvu brejk priliku i poveo sa 3:1.

Bez muke je Novak potvrdio brejk, a onda još jednom napao servis rivala, koji je grešio tri puta za 15:40. Novak mu se jednom odužio, pošto drop šot nije bio dobar, ali je onda nadigrao rivala na mreži za novi brejk.

Sedmi gem u prvom setu bio je veoma dug, Novak je najpre propustio tri set lopte, a onda i Serundolo dve brejk prilike. Kvalitetan servis doneo je Srbinu novu set loptu, a perfektan volej je rešio gem i prvi deo igre – 6:1.

Drugi set bio je izuzetno dramatičan i uzbudljiv. Brzo je Argentinac poveo sa 1:2, a Novak je onda zvao medicinski tajm-aut, pošto je povredio koleno prilikom proklizavanja. Lekar je pomogao Đokoviću, odrađena je masaža, a kasnije je Novak još dva puta tražio medicinsku pomoć zbog istog problema. Usput, Novak se svađao i sa supervizorom, jer mu šljaka na terenu nije odgovarala, ali njegove molbe oko čišćenja nisu uslišene odmah.

Dobio je izuzetno važan i dug gem Novak za 2:2, a u njemu je spasao dve brejk lopte. Međutim, Serundolo je nastavio da „tuče“ iz forhenda, dok je Đoković nešto više grešio, pa je na semaforu brzo stajalo 2:3.

Šesti gem bio je najduži u drugom setu, a Serundolo je propustio čak četiri brejk prilike. Nervirao se Novak i zbog reakcija nekulturnih navijača, smetala mu je buka, dok komunikacija sa boksom nije bila baš najbolja. Ipak, Srbin je uspeo da veže tri poena i dođe do 3:3.

Argentinac je ponovo lako sačuvao svoj servis, a onda zapretio u Novakovom servis gemu. Snažnim forhendima došao je do brejk prilike, a onda je nateran na novu grešku. Imao je Novak mnogo sreće i uz pomoć mreže je završio gem za 4:4.

Serundolo je brzo poveo sa 5:4, Novak je ekspresno uzvratio, ali Argentinac je vezao još četiri poena za 5:6 i obezbeđen taj-brejk, do kog nije došlo.

Promašio je zicer Novak za 15:15, a onda je napravio i duplu servis grešku. Izbacio je Đoković još jednu lopticu u aut, pa je Serundolo imao dve vezane brejk i set lopte. Servis i volej bili su dobra kombinacija, ali je Đoković pogrešio u narednom poenu za kraj drugog seta – 5:7. Novaka su i u ovom gemu nervirali nekulturni navijači, ali to ne može da bude izgovor za lošu igru.

Treći set nikako nije dobro otvoren za Novaka. Videlo se da fizički nije baš najbolje Srbin, iako se prvi gem igrao na razliku, ali je Serundolo odbio nalet i poveo sa 0:1. Već u narednom je iskoristio prvu brejk priliku, pošto je Novak smestio bekhend u mrežu.

Lako je Argentinac potvrdio brejk, a mogao je do još jednog u narednom gemu, kada je viđeno čak šest izjednačenja. Međutim, Novak je naterao rivala na dve greške i konačno se upisao na semafor – 1:3.

Do kraja trećeg seta nije više bilo brejk prilika ni na jednoj od strana, a Đoković nije čak ni ozbiljnije zapretio, pa je bilo 3:6 za Argentinca.

Na pauzi između setova Novak je tražio da se smanji jačina reflektora, a ponovo je dobio pomoć od lekara, pa su se mnogi zabrinuli da će predati meč.

No, već početkom četvrtog seta bilo je jasno da Đoković ne namerava da odustane – igrao je dobro, govor tela je bio drugačiji, gotovo sve je bilo drugačije. Ipak, pri rezultatu 2:2 Novakov servis-gem, iako je dobro počeo (30:15) okončan je serijom grešaka Đokovića i brejkom Serundola koji je stigao do 3:2.

Kada je potvrdio brejk činilo se da je Novak nadomak poraza – ali je to samo dodatno „raspalilo“ najboljeg igrača svih vremena.

Počeo je Novak da „šeta“ Serundola po terenu, Argentinac je na momente izgledao pogubljeno, nije uspevao da se izbori sa pritiskom, te je Đoković stigao od 4:2 za rivala do 5:4.

Usledio je dobar gem Serundola i izjednačenje na 5:5 – ali je Novak sprečio dramu – 7:5 i peti set.

A u njemu je sve krenulo idealno – brejk za 2:0, ali potom i pad te se Serundolo vratio na 2:1, stigao do izjednačenja na svoj servis. Prelomni momenat meča dogodio se u petom gemu kada je Đoković pao zbog loše podloge, „opleo“ po organizatorima, a potom zaigrao kao u transu – od 3:3 Novak je vezao tri gema, do ludila Serundola dovodio maltene izmišljanjem poena i stigao do meč-lopte koju je Argentinac izbacio u aut.

Novaka očekuje bolji iz duela Kaspera Ruda i Tejlora Frica u borbi za polufinale Rolan Garosa.

 


Srpski teniser je prethodno pobeđivao Pjera Iga Erbera, Roberta Karbaljesa Baenu i Lorenca Musetija posle pet setova usred noći.

Serundolo je bio bolji od Janika Hanfmana, Filip Mišolića i Tomija Pola, a u tri kola izgubio je samo jedan se

ĐOKOVIĆ – SERUNDOLO

20:53

Kraaaaaaaaaaj!

Neverovatan je Đoković – pobeda za četvrtfinale nakon nestvarnih pet setova!

20:49

Još jedan poen do pobede

Đoković servira za trijumf.

20:46

Mnogo sreće za Serundola – Novak servira za pobedu

Prvo je Novak promašio bekhend iako je Serundolo bio ukopan u mestu, potom je Argentinac pogodio sam vrh mreže a loptica prešla na Novakovu stranu za 40:15. Uspeo je Novak da stigne do 40.15, potom je stigao kratku dijagonalu uz mrežu Serundola, krajnjim naporom vratio lopticu na njegovu stranu a zbunjeni Argentinac je poslao u aut. Nagradio je sebe Novak potom jednim osvojenim poenom zahvaljujući savršenom slajsu za 40:40. Nije Serundolo dopustio odmah brejk-šansu, dobio je poen za prednost, ali ga je Novak ponovo nadmudrio još jednom nestvarnom kratkom loptom. Pogrešio je Serundolo i Novaku dao brejk-šansu – a Novak je to surovo pretvorio u brejk.

20:17

Teniska poezija u izvođenju Novaka Đokovića

Pogađa Novak linije, uspeva rivala da izbaci sa terena, pa je lako stigao do 30:0, ali je potom zahvaljujući loptici koja je pogodila vrh mreže izbacio u aut, a potom još jednom pogrešio za 30:30.

No, na 30:30 usledila je spektakularna razmena, izašao je Novak na mrežu, ali je Serundolo pogodio neverovatan forhend za brejk šansu. Nije Serundolo to pretvorio u konretnu dobit pošto je propustio brejk šansu, ali je i Novak pogrešio, pa je Argentinac dobio novu šansu za brejk, koju je iskoristio.

20:14

Ubio bih Vas sad!

Iz lože su nešto sugerislai Đokoviću koji im je poručio da bih sve ubio sad, te sugestije su ga malo premetile pa je Argentiac odmh napravio ribrejk

20:10

Brejk Đokovića – 2:0

Nastavio je Serundolo da greši, poslao je lopticu u aut, potom ga je Novak sjajnim bekhendom po ko zna koji put izbacio iz ravnoteže pa je usledio novi poprilično dalek aut. Nadovezao se i trećim autom Serundolo, a Novak stigao do tri šanse za brejk. Prvu nije iskoristio, pošto je Serundolo poslao jednu lopticu koju Novak nije uspeo da dohvati već ju je poslao u mrežu, ali mu je uzvratio Serundolo nakon duge razmene. Sjajni tenis Đokovića!

20:06

Novak vodi u petom setu – 1:0

Dobro je Novak otvorio gem na svoj servis, stigao do 40:15, ali je potom loptu poslao forhendom u aut, ali mu je uzvraito Argentinac.

19:41

Drama u četvrtom setu – 5:5

Serundolo je bez izgubljenog poena stigao do 5:5.

19:39

Bravoooooo

Novi dobar gem Đokovića – nakon brejka za izjednačenje uspeo je da stigne i do 5:4 spektakularnim bekhend vinerom.

19:35

Eksplodirao je stadion

Erupcija oduševljenja na tribinama nakon što je Đoković konačno uspeo da napravi brejk, po prvi put nakon prvog seta.

19:35

Kad je teško – Đoković!

Brejk Novaka za 4:4. Pogodio je samu liniju Novak i poravnao rezultat – drama tek sledi.

19:31

Novak čuva nadu

Đoković je prišao na 4:3.

19:22

Serundolo prvi dolazi do brejka u četvrtom setu, vodi 3:2

Nažalost, Argentinac prvi dolazi do brejka i u četvrtom setu. Imao je Novak u servis gemu i 30:0, i 40:30. Ali nije uspeo da završi gem, što je iskoristio Serundolo i napravio brejk i poveo 3:2.

Sada Novak mora da napravi ono što nije još od prvog seta, da oduzme servis Serundolu.

19:20

Novak ne krije nervozu

Novak pokazao Jeleni da sedne kad je u jednom momentu ustala da ga bodri. „Ajde Nole možeš to“ povikao je jedan od navijača na srpskom.

19:07

Ne izgleda (toliko) loše

Govor tela Đokovića se promenio u poslednjih 10 minuta i deluje mnogo, mnogo bolje.

19:03

„Idemo, Nole“ – Đoković ima podršku – 1:0

Čulo se sa tribina „Idemo Nole“, a Đoković je prvi gem četvrtog seta dobio bez izgubljenog poena.

18:59

Opet doktori na terenu

Novaka ponovo muči povreda. Videćemo kako će biti Novak i hoće li se nastaviti meč.

18:58

Izgubio je set Novak 6:1, 5:7, 3:6

Osvojio je prvi poen, potom je Argentinac uzvratio osvojivši naredna dva. Nakon toga je Serundolo izbacio loptu u aut, ali je posle došao do gem lopte, na kojoj je Novak napravio grešku i dopustio set protivniku. Sada je na korak do eliminacije.

18:53

3:5 Dobar gem za Novaka

Brzo je Novak dobio ovaj gem. Odlično je servirao i dopustio samo jedan poen protivniku.

18:50

2:5 Bez problema Serundolo uzima svoj gem

Novak pred gubitkom seta.

18:48

„Ajmo, Nole, mačko“

„Ajmo, Nole, mačko“ čulo se sa tribina u jednom trenutku kad je Srbin trebalo da servira.Đoković je dobio novu turu medicinske pomoći, ovog puta od fizioterapeuta Miljana Amanovića koji je dao flašicu skupljačima loptica koji su doneli srpskom asu.

18:48

2:4 bitan gem uzima Novak

I ovaj gem je Novak dobio na razliku. Propustio je jednu gem loptu. A onda je nanizao dva poena i došao do gema. Ali i dalje se muči i za sve u ovom setu se pita Serundolo.

18:40

Navijači aktivni

„Nole, Nole“ skandirali su navijači pre petog gema trećeg seta, pokušali su da probude Srbina, a on je u tim trenucima bio besan na boks.

18:39

1:4 I dalje velika prednost za Serundola

Na 15:30 Serundolo je odigrao odličan drop šot, a onda je očistio liniju iz forhenda. Dobio je i naredni poen Argentinac za kraj gema.

18:37

Novak tražio Miljana Amanovića

Đoković je upitao ljude u svom boksu gde mu je fizioteraput Miljan, koji je otišao nakratko negde, ali se brzo pojavio u kadru.

18:35

1:3 Muke, muke, muke

Opet je pomoć vrha mreže imao Serundolo za 15:30, ali je pogrešio na mreži i to na otvoren teren. Novak je u razmeni ponovo bio slab za novu brejk loptu, ali mu je Argentinac praktično poklonio naredni poen. Još četiri đusa su viđena u gemu, pre nego što je Novak naterao rivala na dve greške.

Đoković opet dobija veliku podršku sa tribina, aplaudirali su mu navijači u momentima kada se susreo sa brejk loptom.

18:15

Treći set – 0:1

Mnogo sreće imao je Novak za 30:15, a onda je Serundolo zakucao volej u mrežu. Novi forhend viner upisao je Argentinac za gem loptu, ali je u razmeni poklekao za 40:40. Odličan servis je pronašao Fransisko, a onda je imao sreću sa vrhom mreže za 0:1.

18:09

Đokovića iznervirao navijač

Jedan od navijača je nešto dobacio neposredno pre Novakovog poslednjeg servisa u drugom setu, a kada je izgubio taj gem, Novak se okrenuo ka njemu i povikao „Mrš“.

18:08

Evo šta je Novak rekao supervizoru

„Zašto je toliki problem da se izravnava šljaka? Sve što tražim je da kod svake druge promene izravnate teren. Povredio sam koleno dok sam proklizavao“, rekao je Đoković supervizoru.

18:07

6:6 Idemo u taj-brejk

Promašio je zicer Novak za 15:15, a onda je napravio i duplu servis grešku. Izbacio je Đoković još jednu lopticu u aut, pa je Serundolo imao dve vezane brejk i set lopte. Servis i volej bili su dobra kombinacija, ali je pogrešio u narednom poenu za kraj drugog seta.

Novaka su i u ovom gemu nervirali nekulturni navijači.

18:01

5:6 Sa nulom

Opet će Novak morati da servira za opstanak u setu broj dva.

 

17:59

5:5 Tako je!

Samo jedan poen u gemu je izgubio Novak i lako došao do izjednačenja.

17:57

Đoković se ponovo žalio na teren

Žalio se Novak i supervizoru jer nije brisan teren. Objašnjavao mu je u čemu je problem, ali supervizor tvrdi da je sve kako treba da bude.

17:52

4:5 Novaku sledi težak gem

Odličan ritern je imao Novak za 40:30, ali više od toga nije mogao.

17:48

4:4 Uh, opet spašene brejk lopte

Izbacio je Novak forhend u aut na otvaranju gema, ali je onda sjajno i hrabro smečovao. Brzo se došlo i do 30:30, a snažnim forhendima se Serundolo izborio za novu brejk priliku. Izbacio je Argentinac bekhend u aut, a onda je nateran na novu grešku. Imao je Novak nogo sreće i uz pomoć mreže završio gem za 4:4.

17:42

Treći mediniciski tajm-aut za Novaka, ujedno i poslednji koji sme da uzme zbog kolena

17:40

3:4 Argentinac veruje da može da uzme drugi set

Imao je priliku Novak da zakomplikuje gem, iako je bilo 40:15, ali to nije uspeo, pa Serundolo opet vodi.

17:38

Đoković je dobio salvu zvižduka jer se žalio zbog bebe koja je plakala

Majka je posle plača odlučila da izvede bebu napolje, ali je u tom trenutku već tri puta zaplakala i remetirala igrače. Čitava tribina se okretala da vidi bebu koja plače.

Novak je onda imitirao publiku nakon što je ona glasno pokazala nezadovoljstvo što Serundolo nije iskoristio brejk loptu.

17:37

3:3 Dobro je…

Napravio je Novak duplu grešku, ali je onda brzo poravnao na 15:15. Smestio je Đoković forhend u mrežu, onda je opet brzo uzeo poen za 30:30, a Serundolov drop šot je bio odličan za brejk priliku. Ona je spašena servis vinerom, ali je Serundolo onda došao do još jedne. As je ponovo izvukao Đokovića iz neugodne situacije. Argentinac je vinerom došao do treće brejk lopte u gemu, ali Novak opet nije poklekao. Neverovatan forhend viner doneo je prednost Serundolu, dok na mreži nije bio dovoljno dobar. Đoković je vezao dva poena i konačno poravnao na 3:3.

Đoković se posle jednog poena iznervirao zbog reakcije navijača, koji su bili glasni onda kada to ne treba.

17:25

Opet je Novaku ukazivana pomoć

Namazana mu je krema na bolno mesto.

17:23

2:3 Lak gem za Argentinca

Na 40:15 Novak je posle riterna već krenuo ka stolici, ali je Serundolo promašio ceo otvoren teren. Ipak, Đoković je izbacio forhend u aut za kraj gema.

17:19

2:2 Ovo je bio važan gem

Odigrao je Serundolo divan pasing šot iz okreta, ali je Novak odgovorio na pravi način za 15:15. Kombinacija servisa i voleja nije bila dobra, pa je na semaforu stajalo 15:30, ali je usledio as. Prejako je zategao forhend Argentinac, ali je onda iz istog udarca došao do vinera i 40:40. Pogrešio je Đoković u razmeni za brejk loptu, ali je brzo osvojio naredni poen za izjednačenje. Smestio je Srbin bekhend u mrežu, ali ga je moćan servis spasao. Lepo je izgradio Novak naredni poen, a onda je brzo dobio i naredni za 2:2.

17:11

Đoković se vraća na teren

Novak je ustao, isteže se… Dobio je Đoković nešto da popije protiv bolova. I vraća na teren.

17:10

Dobio je Novak nešto da popije

Verovatno protiv bolova…

17:08

Okrenuo se Novak ka timu kao da traži mišljenje

Sada su ga stavili da legne i ukazuje mu se pomoć.

17:04

1:2 Bez izgubljenog poena

Baš loš gem je odigrao Novak, a osetio je i bol u nizu, pa na kratkoj pauzi pokušava da reši problem.

17:01

1:1 Brzo i efikasno

Lako i brzo je Novak stigao do izjednačenja, a konačno je jedan poen završio i dobrim smečom.

Novak se nekoliko puta žalio na podlogu, pa je čak gledao ka svom boksu. To je malo neobično jer je samo dva sata ranije tu odradio trening.

16:57

Drugi set – 0:1

Imao je 0:30 Novak, ali je Serundolo upisao tri vinera zaredom. Pogrešio je Đoković za kraj prvog gema u drugom setu.

16:50

6:1 SET! Još dva do pobede!

Divan volej je odigrao Srbin za 30:0, ali je onda malo falilo da pogodi liniju iz forhenda. Pogrešio je u razmeni Serundolo za dve set lopte, ali je Novak odigrao dva veoma loša drop šota. Naterao je Đoković rivala da izbaci loptu u aut, ali opet nije uspeo da okonča set. Onda je još jednom odigrao loš drop šot za brejk priliku za Serundola, ali se Novak iskupio i forhendom poravnao na 40:40. Izbacio je Novak bekhend u aut, ali ga je forhend opet spasao. Kvalitetan servis doneo mu je set loptu, a perfektan volej je rešio gem.

U nekoliko navrata se čulo „Ajde Nole“ na srpskom, a onda i povici stranih navijača najboljeg tenisera planete.

16:39

5:1 NOVI BREJK!

Oba tenisera su pogrešila na otvaranju gema, a Serundolo je nastavio u tom ritmu za 15:40. Novak mu se jednom odužio, pošto drop šot nije bio dobar, ali je onda nadigrao rivala na mreži za novi brejk.

16:33

4:1 Potvrda brejka

Na 30:15 Novak se branio, a onda je odigrao fenomenalan forhend vredan poena. Servis vinerom je Đoković okončao gem i potvrdio brejk.

16:30

3:1 EVO GA BREJK!

Odigrao je Đoković sjajan drop šot, a onda je naterao rivala na grešku za 0:30. Sjajna dva forhend vinera je upisao Serundolo, a onda je Novak smestio forhend u mrežu. Pogrešio je i Argentinac, a Novak je osvojio i naredni poen za brejk loptu. Odlično se branio Đoković, pa je sačekao grešku rivala iz forhenda za prvi brejk u meču.

16:23

2:1 Bilo je gusto

Počistio je Serundolo liniju iz forhenda za 15:15, a onda je vezao još dva poena za brejk lopte. Novaka je servis spasao kod prve, dok je kod druge loše smečovao dvaput u poenu, ali je Argentinac pogrešio. Serundolov bekhend je završio u mreži, a onda ga je Novak naterao na još jednu grešku.

16:18

1:1 Imao je šansu ovde Novak…

Na 30:30 Novak je napravio baš jeftinu grešku, iako je pre toga bio miran u razmeni. Prevario je Serundolo rivala i u narednom poenu, te izjednačio u gemovima.

16:13

1:0 Sjajno

Serundolo je zakucao smeč u mrežu, a onda je još jednom pogrešio za 30:0. Divan drop šot je odigrao Novak za tri vezane gem lopte, a već je prvu iskoristio.

15:30

Sreo se Srbin i sa Ons Žaber

15:26

Dobro došli na prenos meča Đoković – Serundolo

Tekstualni prenos možete pratiti u našem blogu, dok je video prenos obezbeđen na Eurosportu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “JEDAN JEDINI JEDINSTVENI ĐOKOVIĆ: Majstor je majstor LETEĆI Novak skinuo još jedan rekord i plasirao se u četvrtfinale”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter