Izvor: ALO
20.06.2024 u 18:12
0

NE PREDAJEMO SE NITI ĆEMO SE PREDATI: Velika Piksijeva analiza meča sa Slovenijom

Selektor Srbije analizirao meč sa Slovenijom.

Imala je Srbija dosta sreće da u samom finišu utakmice sa Slovenijom stigle do zlata vrednog boda. Svestan je toga i selektor Dragan Stojković Piksi.

– Pomešana osećanja. Kada dođete do gola u 95. minutu, donese to neku radost. Zaslužili smo to. Nismo zaslužili poraz. Kreirali smo veliki broj šansi. Prosto neverovatno da lopta nije htela u gol. Čestitam momcima na izuzetnom karakteru i da su verovali da nikada nije kraj dok ne bude kraj. Drago mi je da je Jović dao gol. Značiće mu to za dodatno samopouzdanje – počeo je Piksi za RTS.

On je istakao da nije bio iznenađen igrom Slovenaca.

– Ne, nisam bio iznenađen. Očekivali smo da će biti baš tako kako je i bilo. Slovenija je disciplinovana ekipa. Sve ekipe koje su došle se bore za grb i zemlju na EP. Odbrana nam je bila na visokom nivou, velika borba i bitka. Pružili smo sve ono što smo mogli u ovom momentu. Slovenci su fizički izuzetno spremni, to nam je bio dodatni problem. Sigurno smo imali sedam-osam šansi. Ako gledamo statistiku, daleko smo ispred rivala, što je veliki broj za jedan meč. Igrali smo ofanzivan fudbal.

Podvukao je selektor Srbije da smo morali bolje da realizujemo šanse protiv Slovenaca.

 

SPEKTAKULARNI FINIŠ LUKE JOVIĆA ON JE HEROJ SRBIJE: „Orlovi“ stigli do boda posle VATRENE ZAVRŠNICE

– Loša je bila realizacija. Igrači se bore, žele da postignu gol, ali lopta jednostavno neće… Kreirali smo šanse i to je pozitivno. Zabrinjavajuće bi bilo da ih nismo imali. Verujemo do kraja i ne predajemo se. Pišemo sudbinu protiv Danaca.

Sledi meč biti ili ne biti protiv Danske gde nam samo pobeda odgovara.

– Otvoreno je sve. Mi ili oni. Nema tu iznenađenja. Znamo kako igraju. Nije to tim koji je nepobediv. Ali su snažni i orgranizovani. Sada da odmorimo, izvučemo pouke i da se pripremimo da damo sve od sebe, to je meč koji odlučuje o svemu. Igrači su toga svesni, oni razumeju važnost meča i rezultata. Broj šansi i udarac je bio danas na našoj strani, imali smo veći posed lopte, više pasova… Mi jednostavno igramo tako i teško da možemo to da menjamo. Nadam se boljoj realizaciji protiv Danske i da ćemo videti još neku loptu u mreži Danske.

Za kraj je Piksi zahvalio navijačima u Minhenu na podršci.

– Fascinantno je kada vidite taj ambijent i broj navijača sa srpskim zastavama. Od srca im hvala na tome. I oni da veruju da možemo i očekujem ih u još većem broju protiv Danaca.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter