Izvor: Novosti
15.08.2024 u 15:35
0

NIKOLA JOKIĆ JOŠ UVEK SLAVI OSVOJENU MEDALJU: Rusi iznenađeni

Košarkaška reprezentacija Srbije je osvojila bronzu na Olimpijskim igrama u Parizu,

Košarkaška reprezentacija Srbije je osvojila bronzu na Olimpijskim igrama u Parizu, a „pola dana“ po njenom osvajanju – „orlovi“ su odličja i primili. I to proslavili na svoj način, veselo na podijumu. A takvi su bili i u kafani posle utakmice za medalju. Veseli su bili i kada je ta olimpijska subota prošla.

Podsetimo,fantastična Srbija je bronzu osvojila pobedivši Nemačku u meču za treće mesto.

Meč je završen malo posle podneva, a onda su izabranici selektora Svetislava Pešića malo (više) proslavili taj uspeh, pa sačekali da se završi finale u kome su, sa pravom, mnogi videli baš srpsku selekciju, ali…

Na kraju su Amerikanci osvojili zlato, pobedivši domaćina, Francusku uz veliki šou Stefa Karija, pa je na red došla dodela medalja.

Istina, ne odmah.

MENTALNA SNAGA NOVAKA ĐOKOVIĆA JE NENADMAŠNA: Zahvaljujući odrastanju u Srbiji, najbolji je

Morale su američke NBA zvezde najpre da se ispozdravljaju sa muzičkim, TV i filmskim zvezdama koje su ih, poput najjače lige na svetu, pratile iz prvih redova, pa onda i sa članovima porodica, a onda su konačno organizatori pristupili svečanoj ceremoniji

Oko 45 minuta po završetku finalne utakmice.

Oko ponoći, po lokalnom vremenu.

Nikola Jokić i drugovi su prvi okačili olimpijska odličja oko vrata, kao trećeplasirani na košarkaškom turniru u Parizu.

Pau Gasol, član Međunarodnog olimpijskog komiteta, legendarni košarkaš Španije, dvostruki vicešampion Olimpijskih igara, a jednom osvajač bronze, dodelio je bronze „orlovima“ (koji su dobili i člana idealne petorke olimpijskog turnira, ne i MVP-a koji, nekim čudom – nije ni Stef Kari, strelac devet trojki u polufinalu sa Srbijom, a osam u finalu, od čega četiri u poslednja dva minuta).

Tada su usledili brojni osmesi, malo i grljenja sa zatečenim Gasolom…… pa malo pomaganja da se stoji uspravno….. a bilo je tu i još mnogo zanimljivijih momenata naših zlatnih momaka – što je epitet koji neće promeniti medalja bilo kog drugog materijala.

Ali, činjenica da su se naši veselili i uz muziku, i na podijumu…… a i po dolasku u Srbiju, oduševila je kako mnoge njihove sunarodnike, tako i mnoge širom sveta.

Pa opet, ima onih koji su i malo začuđeni.

Čak i Rusi, koje već vekovima prati glas da baš vole da se provesele, zatečeni su scenama koje do njih stižu.

I onima koje su se dešavale neposredno posle osvajanja medalje…

Jedna od tih, kada Jokiću u Srbiju navijačica pruža flašu vina, a on ljubazno ne odbija, ovako je prokomentarisana od strane sportske sekcije ruske novinske agencije „RIA Novosti“:

„U međuvremenu, Jokić i dalje slavi.

Kada ponestane vaših sopstvenih zaliha, verni obožavaoci priskaču u pomoć sa poklonima.

Strašno je i zamisliti kakvo će se raznošenje desiti kada osvoji zlato…“, pišu Rusi

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter