Izvor: happy
12.05.2024 u 15:35
0

NOVAK TOTALNO VAN FORME: Đoković kakvog niste videli, izgubio ekspresno u trećem kolu Rima


 

 

Tabilo pregazio najvećeg svih vremena za samo 68 minuta – 2:0

Sve što se dešavalo ovog proleća moglo je da se računa kao lagana priprema za pakleno leto, ali izdanje koje je Novak Đoković pokazao u Rimu je poprilično zabrinjavajuće pred Rolan Garos, koji je pred vratima.

Srpski as je doživeo težak poraz u trećem kolu mastersa u Rimu, uzeo je samo pet gemova protiv motivisanog Čileanca Alehandra Tabila, koji je izašao na teren sa željom da ostavi „120 odsto mogućnosti“ protiv Đokovića i plan za meč mu je savršeno funkcionisao od prvog do poslednjeg poena – 6:2, 6:3 za svega 68 minuta igre!

Tako se Novakov nastup u Večnom gradu završio u trećem kolu, ali više od toga zabrinjava govor tela, malodušnost, činjenica da je najbolji teniser sveta svih vremena totalno van forme.

Deluje da je Tabilo malo i iznenadio furioznim početkom i nivoom tenisa tokom celog meča, koji nije opadao od početka do kraja. A, Novak je bio neprepoznatljiv. Apsolutno nijedan segment njegove igre nije funkcionisao, a i on je izgledao kao da želi što pre da ode sa terena. Nije bilo ni frustracije, nervoze, nekog pokušaja da nešto kod sebe promeni. Ceo meč je prošao mirno kao reka, do Tabilove najveće pobede u karijeri.

Tradicionalno je Đoković izgubio prvi servis gem, ali nije uspeo posle toga da se vrati. Naprotiv, rupa u koju je upao bila je sve dublja, tek na 4:0 je došao do prvog gema. Prekasno da bi spasao taj set. Nakon poslednjeg poena statistika je bila porazna za srpskog asa: samo 20 odsto dobijenih poena na protivnikov servis, 48 odsto pogođenog prvog servisa, po šest vinera i neiznuđenih grešaka, dve duple servis greške…

Čileanac je brejkom počeo i drugi set i to je bila razlika koja je ostala do kraja. Jeste Đoković malo podigao nivo igre posle toga, ali bilo je prekasno i nedovoljno, nije uspeo da dođe ni do jedne brejk šanse, da se rezultatski vrati u meč. A, Tabilu ruka nije zadrhtala ni kada je došao nadomak senzacionalne pobede.

Zato će kao nagradu imati da igra četvrto kolo protiv Hačanova. A, Novaku ostaje da vidi kako će put Pariza…


 

Srpski teniser je u prošlom kolu pobedio Korentana Mutea sa 2:0, dok je Tabilo bio bolji od Janika Hanfmana istim rezultatom.

Novak se sa ovim Čileancem nikada pre nije sastajao, a Tabilo je trenutno 32. reket sveta i voli da igra na šljaci.

16:14

2:6, 3:6 KRAJ!

Novak je izbacio forhend u aut, a onda je još jednom pogrešio za 0:30. Tabilo je požurio i izbacio ritern u aut, a onda je usledio as za izjednačenje. Izbacio je forhend van terena Đoković za meč loptu Tabila. Nju je iskoristio Čileanac i Novak je ispao iz Rima.

16:10

3:5 Tabilo na gem od pobede

Na 15:15 Novak je dobro izgradio poen, ali je zakucao forhend u mrežu. Tabilo je došao do dve vezane gem lopte, ali je onda izbacio lopticu u aut. Tabilov drop šot je okončao gem.

16:04

3:4 Nije ovo još gotovo

Tabilo je brzo stigao do 15:30, a Novak je uz malo sreće uzeo naredni poen. Asom je Srbin stigao do gem lopte, ali je na semaforu pisalo 40:40 nakon sjajnog bekhenda Tabila. Novak je vezao dobar forhend i as.

16:01

2:4 Tabilo maestralan

Novak je divno gradio poen i naterao rivala na grešku. Đoković nije imao sreće, pa je njegov udarac završio van terena, ali je onda odigrao odlično na mreži za 15:30. As je odservirao Tabilo je izjednačenje, a onda je Srbin jeftino pogrešio za 40:30. Još jednim sjajnim forhendom Tabila je zatvoren gem.

15:48

2:6, 0:2 Potvrda brejka lagano

Sjajan drop šot odigrao je Novak za 0:15, ali je Tabilo imao as za izjednačenje. Novi forhend viner je upisao Čileanac, a onda i as za 40:15. Nadigran je Đoković na mreži za kraj gema.

15:45

2:6, 0:1 Nestvarno šta se dešava

Tabilo je pokušao da napadne nakon drugog servisa Novaka, ali je izbacio lopticu u aut. Pogrešio je još jednom Čileanac za 30:0, ali je Novak imao bolnu grimasu na licu. Pogodio je Tabilo forhend viner, a iz istog udarca je Srbin pogrešio za 30:30. Dupla servis greška donela je Tabilu novu brejk priliku, a na isti način je okončan gem.

Novak nije ni otišao na klupu već je samo promenio stranu.

15:37

2:6 SET! Šta se ovo dešava?

Bez izgubljenog poena je Tabilo uzeo gem i osvojio set.

15:36

Nešto se čudno dešava

Novak neobično brzo servira, čak se desilo da nijednom nije udario lopticu pre drugog servisa na kraju prošlog gema. Takođe, Novak mnogo često igra drop šotove, stav mu negativan, a govor tela i izraz lica ne baš dobri.

15:35

2:5 Lako i ubedljivo

Đoković je dobio dva poena na mreži, Tabilo je pogrešio za 40:0, a Novak je imao as iz drugog servisa za kraj gema.

15:32

1:5 Nije dobro, set izmiče…

Desetim vinerom je Tabilo otvorio svoj servis gem, a onda je Novak nateran na grešku. Imao je Čileanac tri vezane gem lopte, ali je Novak uzeo dva naredne poena. Tabilo nije pogrešio iz forhenda za 1:5.

15:27

1:4 Da li je ovo znak buđenja?

Đoković je bio bolji u nadmudrivanju na mreži, a onda je Tabilo pogrešio za 30:0. Još jednom drop šot Srbina nije bio dovoljno dobar, ali je opet bio bolji na mreži za 40:15. Pogrešio je Tabilo iz forhenda za kraj gema.

15:24

0:4 Serija nikako da stane

Na 15:15 Tabilo je odservirao as, a onda je imao i servis viner. Potegao je još jedan forhend Čileanac za kraj gema u kom Novak nije imao šanse.

15:20

0:3 Novi šok

Preterao je Đoković sa drop šotovima, pa je Tabilo imao 15:30. Novak je dobio naredni poen, ali je onda Čileanac imao strašan ritern za novu brejk priliku. Srbin je ušao u razmenu, ali je Tabilo imao sjajan forhend viner za novi brejk.

15:17

0:2 Potvrda brejka

Siguran gem za Tabila i potvrda brejka. Novak je uzeo samo jedan poen, forhend mu ne radi najbolje, dok je rival razigran.

15:13

0:1 Loš početak

Novak je duplom greškom otvorio meč, onda je izbacio još jednu lopticu u aut, pa je Tabilo imao viner za 0:40. Đoković je asom spasao prvu brejk loptu, onda i drugu sjajnim drugim servisom, pa perfektnim drop šotom treću. Forhend je Novak smestio u mrežu, a onda je napravio duplu servis za brejk.

14:45

Vreme je za novu pobedu!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter