Izvor: KURIR
07.06.2024 u 18:59
0

OBEZBEDIO FINALE PARIZA ALKARAZ UGROZIO NOVAKA: Španac srušio Sinera i boriće se za trofej na Rolan Garosu!

Španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se u finale Rolan Garosa.

Španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se u finale Rolan Garosa.

On je posle više od četiri sata igre slavio nad Italijanom Janikom Sinerom sa 3:2 (2:6, 6:3, 3:6, 6:4, 6:3).

DOKLE ĆE FEDERER I NADAL DA ĆUTE: Novak Đoković u bolovima, Rodžer i Rafa pokazali pravo lice!

Ovim trijumfom španski teniser je ugrozio najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića koji je povlačenjem sa ovog turnira izgubio bodove i pao na drugo mesto ATP liste, a ukoliko Alkaraz osvoji titulu Nole će narednu nedelju započeti sa treće pozicije.Prvi set protekao je u dominaciji italijanskog tenisera koji je odmah na startu napravio dva brejka (0:4), Španac je potom uzvratio (2:4), ali u nastavku nije imao rešenja za sjajnu igru Janika Sinera.

Iako se činilo da će Siner nastaviti u istom ritmu – napravio je brejk na startu drugog seta (0:1), u četvrtom gemu Alkaraz stiže do izjednačenja (2:2), a potom i preoketa (6:3).Ubacio je španski teniser u višu brzinu u trećem setu, stigao do brejka (2:1), ali je Italijan odmah uspeo da se vrati u meč (2:2), zaustavi nalet Karlitosa (2:4) i privede treći set kraju u svoju korist (3:6).

Bespoštedna borba nastavljena je i u četvrtom setu, a ova rezultatska klackalica na kraju je pripala španskom teniseru (6:4).Peti, odlučujući set, nije doneo mnogo uzbuđenja. Alkaraz je napravio brejk (3:0) i pitanje pobednika je praktično bilo rešeno. Siner do kraja nije uspeo da se vrati u meč i učešće na ovogodišnjem Grend Slemu u Parizu završio u polufinalu.

Karlos Alkaraz za trofej na Rolan Garosu boriće se protiv boljeg iz duela Kasper Rud – Aleksandar Zverev.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter