Izvor: ALO
09.08.2024 u 18:20
0

OGLASIO SE PEŠIĆ: Evo šta je srpski selektor rekao pred meč sa svetskim prvakom

Predstoji duel sa Nemačkom sa bronzu

Košarkaši Srbije se posle dramatičnog meča i poraza od SAD okreću borbi za bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.

Izabranici Svetislava Pešića će za treće mesto boriti sa Nemačkom u reprizi finala svetskog prvenstva 2023. godine, kada su Nemci došli do titule. Sada je prilika za revanš, a evo šta je selektor Srbije rekao povodom predstojećeg meča.

Pre svega, želim da iskoristim priliku da čestitam našim vaterpolistima, da ih srdačno pozdravim i da im poželim sve najbolje u finalu – istakao je selektor Pešić i dodao:

– Što se nas tiče, prvo treba da zalečimo ove rane od sinoćnje utakmice. Pre svega, fizički da se vratimo u neko optimalno stanje kao pred utakmicu sa Amerikancima. S obzirom na naše medicinske probleme koji nas prate ovih poslednjih dana.

Potom je Pešić objasnio šta se sve dešavalo posle poraza od SAD.

– Ništa, okrenuti smo skroz. Već smo imali jedan sastanak sa igračima. Večeras, pred spavanje, još jedna analiza i sutra rano ustajanje, jer igramo utakmicu u 11 sati. Znamo sa kim igramo, veoma ih poštujemo, respektujemo. Izvanredna ekipa, timski orijentisana košarka, borbena. U isto vreme, oni su pokazali ne samo u ovom novom turniru, već i tokom poslednje dve, tri godine, da su se razvili u izvanrednu ekipu sa izvanrednim pojedincima.

– Sada je na nama da pronađemo prava rešenja, kako u napadu, tako i u odbrani. Nije bilo puno vremena za bilo kakve detalje, ali mi ih dobro poznajemo. I moramo da mislimo na naš plan igre, i to je ono što mene lično i moj trenerski staf najviše okupira, da možemo da pronađemo prave odluke i da pomognemo našim igračima da sutra odigraju ovakvu utakmicu kao što su do sada odigrali – zaključio je Pešić.

Meč između Srbije i Nemačke na programu je u subotu od 11 časova.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter