Izvor: happybsc
27.01.2021 u 10:35
0

HOĆE LETNJU OLIMPIJADU Najhladniji finski gradić kreće u kampanju

Finski gradić Sala će se kandidovati za domaćina Letnih olimpijskih igara 2032. godine.

Iako taj gradić broji samo oko 3.000 stanovnika, to nije najčudnije u ovoj najavi kandidature. Sala je, naime, najhladniji grad u Finskoj i jedan od najhladnijih gradova na svetu. Nalazi se na severu Finske unutar Arktičkog kruga, tokom više od pola godine grad je okovan snegom i ledom, a temperature tokom zime dostižu i -45 stepeni Celzijusa. Na ovaj potez vlasti Sale su se odlučili kako bi skrenuli pažnju na posledice globalnog zagrejavanja.

– Naša namera je jasna. Želimo da sačuvamo Salu kakva jeste i naše zime hladnim i punim snega. Naša leta su sve vruća i vruća, a zime sve kraće i kraće. Ako budemo mogli da organizujemo Olimpijske igre 2032. godine, to će značiti da su temperature nastavile da raste – rekao je gradonačelnik Sale Erki Parkinen.

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) će domaćina Igara 2032. odabrati 2025. godine. Osim Sale, kandidature su već najavili Džakarta, Istanbul i zajednički Seul i Pjongjang.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter