Izvor: Alo
15.09.2024 u 18:44
0

NISAM HTEO DA SE IZVINIM ZBOG KRŠTENJA: Nemanja Majdov izbačen iz sporta

Dobio je petomesečnu suspenziju

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov dobio je petomesečnu suspenziju. Kako je objavio, privremeno je izbačen zbog kršenja religioznih kodeksa, odnosno jer se krstio pre borbi na Olimpijskim igrama u Parizu.

OVO JE TERMIN 174. VEČITOG DERBIJA: Evo kada Partizan dočekuje Zvezdu

Odluka vodećih ljudi džudo federacije došla je nakon upozorenja da će biti sankcionisan, čije pismo je Majdov objavio, a sada je došla i kazna na njegovu adresu. Tada nije hteo da se izvini, pa mu je odrezana sankcija.

– Pre 15 dana mi je došla odluka da sam suspendovan na pet meseci od Svetske džudo federacije (IJF) zbog kršenja njihovih religioznih kodeksa. Tačnije zbog krstenja pri ulasku na meč na Olimpijskim igrama – napisao je Majdov.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nemanja Majdov (@majdovjudo1st)

Sada će biti pet meseci bez ikakve dozvole da nastupi na bilo kom turniru i čak pripremama.

– Zabranjen mi je nastup na svim turnirima, kampovima i pripremama. Istina, u odbrambenom pismu disciplinskog postupka nisam hteo da se izvinim zbog krštenja, i naravno da nisam, niti ću ikada. Gospod mi je dao sve, kako privatno tako i za moju karijeru, i on je za mene broj 1 i ponosim se time. I to se neće promeniti niti pod kojim uslovom. Slava Mu i hvala na svemu.

Majdov je u sukobu sa ljudima iz džudo federacije, što smo mogli da vidimo na Igrama u Parizu kada je osuo paljbu po njima nezadovoljan suđenjem.

– Za mene lično ništa novo, samo nova stranica u karijeri i novo životno iskušenje. Žao mi je što je tako lep i težak sport kao što je džudo, spao na ovakve stvari. Bog mi je podario veliku karijeru, sedam evropskih i tri svetske medalje. Kad sam počinjao sanjao sam da uzmem barem jednu tu veliku medalju i tako uspem u životu i životu moje porodice koja je žrtvovala sve za moju karijeru. Dao nam je mnooogo više, a zadužio čak i previše da bih spustio glavu pred njima kad je došlo ili ili.

Imao je poruku za kraj.

– Odmorićemo do tada, a onda se vraćamo uz pomoć Gospoda našeg Isusa Hrista u novi početak i nove pobede. Voli vas Nemanja Majdov, vaš evropski i svetski šampion – zaključio je Majdov.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter