Izvor: Kurir
07.06.2024 u 09:33
0

POKRENUTA PETICIJA ZA SMENU TRENERA: Na protestima bio čak i GRADONAČELNIK!

Navijači mađarskog Vesprema pokrenuli su peticiju za smenu trenera Momira Ilića i uprave slavnog kluba.

Iako je doneo Vespremu ove sezone duplu krunu, veliki broj navijača okupio se isped dvorane da protestvuje protiv njega i rukovodstva kluba.

ČOVIĆ ZAVIDI NA ŽOCU: Sa Željkom bismo bar jednom bili prvaci Evrope!

Legendarni levi bek naše reprezentacije igrao je za Vesprem od 2013. do 2019. godine, a onda je odmah seo na klupu kluba. Pošto je 2021. preuzeo prvi tim od tada je nanizao dve uzastopne titule šampiona Mađarske i tri kupa, ali navijačima to nije dovoljno. Posle ispadanja ekipe od Olborga u četvrfinalu Lige šampiona traže se smene.

Čak 500 navijača se skupilo ispred „Vesprem arene“, čak su i pokrenuli peticiju na internetu za smenu Ilića i rukovodstva kluba, a prvi potezi su napravljeni. Izvršni direktor ekipe Zoltan Čik je odstupio sa funkcije i zameniće ga Čaba Barta koji je prethodno bio predsednik rukometnog kluba Đer.

Na protestima protiv uprave i trenera bio je čak i gradonačelnik Vesprema Đula Porga, a sada se navodi da je Momir Ilić ipak blizu razlaza sa svojim timom.

Prema navodima iz stranih medija njega će zameniti Ćavi Paskval. Nekadašnji čuveni golman vodio je godinama Barselonu sa klupe, bio je selektor Rumunije, a od 2021. do sada je vodio Dinamo iz Bukurešta. Ove sezone je stigao do polufinala Lige Evrope i nedavno je zvanično raskinuo ugovor sa ekipom iz Bukurešta.

Očekuje se da se u narednim danima i zvanično potpiše četvorogodišnji ugovor sa Vespremom, koji će platiti 200.000 evra obeštećenja za njega. U Dinamu će Paskvala zameniti još jedan Španac David Davis.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter