Izvor: Kurir
12.08.2024 u 11:23
0

PONOS I RADOST SRBIJE: OVAKO su naši ŠAMPIONI proslavili MEDALJE!

Spuštena je zavesa na 33. Olimpijske igre koje su održane u Parizu.

Bilo je neverovatno uzbudljivo tokom 19 dana borbi u Francuskoj, a bilo je razočarenja, suza, tuge, ponosa, nepravde ali i velike radosti.

VESELI SE UZ ŠAPMANJAC: Legenda tenisa pravi žurku na jahti (VIDEO)

Mnogi sportisti su ostvarili svoje životne snove i ostali večno upisani u istorijske knjige zlatnim snovima, a iako se samo pobednci pamte, videli smo na delu čuveno pravilo „važno je učestvovati“.

Bilo je nejasnih sudijskih odluka i kriterijuma, skrivenih žrebanja koja idu u korist domaćinu, nejasnih satnica i odluka, ali na kraju se ništa od toga neće pamtiti.

Srpska delegacija u Parizu brojala 113 članova, a osvojeno je pet medalja.

NOVAK ĐOKOVIĆ

Čovek koji je osvojio sve imao je još samo jedan sportski san – ZLATO na Olimpijskim igrama za svoju Srbiju. Pokušavao je od 2008. godine i Pekinga, ali mu je uvek falio makar taj jedan, poslednji korak. Ostvario je Novak Đoković svoje snove u Parizu. Krik olakšanja i suze koje i od najtvrđih duša prave emotivce obišle su svet. Novak je obgrlio zastavu i delovalo je kao da je nikada više neće pustiti. Tolika količina emocija nikada nije viđena od jednog sportiste.

Malo je reći da je Srbija bila ponosna. Plakali su svi sa Noletom, od najmlađih do najstarijih, a uspeo je najbolji u istoriji da u vreme njegovog finala cela zemlja stane.

VATERPOLISTI

Zlatni su bili naši vaterpolisti koji su još jednom su nam dokazali da su istinski šampioni koje nikada ne smemo otpisati. Treće uzastopno zlato na OI, a potom i njihove suze koje su nam svima pokazale koliko vole svoju zemlju i šta za njih znači trofej! Od nas svih zaslužuju izvinjenje jer su možda bili u senci nekih drugih i nismo verovali u njihov uspeh, a oni su nas po ko zna koji put demantovali. Kapa dole majstori!

DAMIR I ZORANA

Zlatni su bili i Damir Mikec i Zorana Arunović u miksu discipline 10 metara vazdušni pištolj.

Naši najbolji strelci su ostvarili snove, suze su tekle, a bujica emocija je nazadrživo izašla iz njih dvoje. Bacili su se jedno drugom u zagrljaj, a jedna od najlepših slika sa ovih Olimpijskih igara je Zoranin sestrinslki poljubac u Damirovo čelo. Oni su dali pelcer svim našim sportistima, a na krilima njihovog uspeha, osvajane su i ostale medalje.

ALEKSANDRA PERIŠIĆ

Srebro je osvojila fenomenalna tekvondistkinja Aleksandra Perišić u kategoriji do 67 kilograma, a toliko joj je teško palo što medalja nije sjajnija, da nije mogla da zaustavi suze.

Želela je zlato za svoju Srbiju, ali je postigla da svi u našoj zemlji zapamte njeno ime i večno joj se dive.

Ova devojčica je na svom prvom nastupu na najvećoj sceni pokazala da je šampionka, a budućnost je njena.

KOŠARKAŠI

Bronza je ostala na grudima naših košarkaša, iako su po svemu zaslužili da se kući vrate sa zlatom, ali ovog puta su se drim-tim, organizatori i FIBA izvukli.

Naši momci su pokazali kako se brane boje zemlje koju predstavljaju, bili su najbolji tim na prvenstvu, a njihovo drugarstvo i borba će ostati zauvek zapisano.

Sudijske odluke su ih koštale boljeg rezultatata (mada je bronza na najjačem olimijskom turniru u istoriji fantastičan uspeh), a znali su kako to da proslave.

Osvojili su bronzu u meču koji je odigran u 11 sati prepodne, ista im je uručena oko 23 časa, pa su imali vremena da se pripreme za postolje. Bilo je veselo, a slike su obišle planetu.

Karijevi ratnici će u najbližoj budućnosti osvojiti i najsjajniju medalju, u to nema nikakve sumnje.

Svim osvajačima medalja biće pripremljen veličanstven doček u Beogradu danas od 20 časova, na starom mestu.

Šampioni će na balkon, a hiljade ljudi ispod da ih pozdrave.

Možemo još jednom da im kažemo veliko hvala za sav ponos i radost! Srbija VAS ČEKA!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter