Izvor: Alo
02.09.2024 u 07:54
0

SKANDAL U REPUBLICI SRPSKOJ: U dvorani „Srbija“ puštena himna lažne države, naši nisu hteli da se takmiče

Veliki skandal...

Velika „bura“ digla se u Istočnom Sarajevu, tokom Balkanskog prvenstva u džudou!

ZVEZDA POBEDILA RADNIČKI: Drkušić napustio igru nakon što je pogođen bakljama sa tribina

Naime, u dvorani „Srbija“, koja se nalazi na istoimenom trgu, intonirana je himna tzv. Kosova. Na pomenutom takmičenju, učestvuje oko 150 takmičara, a među njima našli su se i predstavnici tzv. Kosova, a upravo to bio je razlog da takmičari iz Srbije odbiju da se takmiče.

Odmah nakon intoniranja himne, stiglo je i saopštenje Džudo saveza Republike Srpske, gde se navodi da su morali da prate pravila Evropske i Svetske Džudo federacije, inače bi sportisti bili kažnjeni.

– S obzirom da je glavni problem na održanom prvenstvu Balkana za seniore intonacija himne i učestvovanje reprezentacije (tzv.) Kosova dužni smo dati pojašnjenje javnosti. (Tzv.) Kosovo je stalna članica Evropske, Svetske džudo federacije kao i Međunarodnog Olimpijskog komiteta i kao takvi stekli su pravo učešća na svim takmičenjima u organizaciji gore navedenih institucija. Organizator Međunarodnog takmičenja dužan je da se strogo pridržava pravila koje je naložila Evropska i Svetska džudo federacija. Ukoliko se prekrši pravilo od strane navedenih institucija organizator takmičenja kao i savez suočiće se sa rigoroznom kaznom koja može biti i isključenje iz Evropske i Svetske džudo federacije što bi bilo pogubno za sport i sportiste Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. Džudo savez Republike Srpske i Bosne i Hercegovine upoznaće Evropsku i Svetsku džudo federaciju i tražiti da se incijatori svih negativnosti na prvenstvu Balkana za koje imamo dokaze sankcionišu jer su naneli nemerljivu štetu najuspiješnijem sportu Republike Srpske i Bosne i Hercegovine – navodi se u saopštenju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter