Izvor: Tanjug
10.02.2022 u 17:15
0

Vanja Udovičić sastao se sa ambasadorkom za sport Francuske Lorans Fišer

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se danas sa ambasadorkom za sport Francuske Lorans Fišer i tom prilikom razgovarao o aktuelnim Zimskim olimpijskih igrama, intenziviranju saradnje u oblasti sporta između Srbije i Francuske, kao i Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama čiji će Pariz biti domaćin 2024. godine.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Kako je saopšteno, Fišer je stakla da Pariz ima za cilj da bude domaćin najodrživijih Igara svih vremena, u potpunosti usklađenih sa cil?evima održivog razvoja Ujedinjenih nacija, pozvala ministra Udovičića da poseti Francusku i ponudila otvoreni poziv da srpski olimpijci izaberu tu zemlju za pripreme pre Olimpijskih igara u Parizu.

Ministar Udovičić istakao je da su i međusobne razmene znanja, iskustava i informacija od velikog značaja za razvoj i srpskog i francuskog sistema sporta i da Srbija ima da ponudi i infrastrukturne i kadrovske kapacitete za dalje unapređenje odnosa.

Ministar je naglasio da je Multifunkcionalna dvorana u Beogradu, koja će biti otvorena narednog meseca, projektovana po uzoru na francuski „INSEP”, kampus na periferiji Pariza, koji je prepoznatl?iv po jedinstvenoj i modernoj sportskoj infrastrukturi.

Sagovornici su konstatovali da su dve zemlje uspostavile delotvornu dinamiku i kontinuitet institucionalne saradnje u oblasti sporta i zakl?učili da će sve zajedničke aktivnosti planirane za budućnost zasigurno ojačati strateško partnerstvo i tradicionalno blisko prijatel?stvo Srbije i Francuske.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter