Izvor:
19.06.2024 u 18:54
0

PARIZ SE SMEŠI : Spektakularni preokret Srbije za korak bliže Olimpijskim igrama

Odbojkaši Srbije savladali su Kubu u prvom meču treće ujedno i poslednje nedelje Lige nacija rezultatom 3:2 (22:25, 21:25, 25:16, 25:21, 15:12). Ova pobeda od velike je važnosti za srpski tim jer može da se ispostavi kao jedna od ključnih za plasman na Olimpijske igre.
Loše su srpski odbojkaši ušli u meč, za kratko vreme već su bili u zaostatku od četiri poena, ali su se isto tako brzo i vratili u igru. Međutim, odbojkaši Kube uspevali su da vrate prednost koju su čuvali do samog kraja seta.
Bilo je nagoveštaja da bi moglo da se desi čudo jer protivnici nisu koristili set lopte, a Srbija je vezala četiri poena, međutim Kuba koristi šansu i stiže do prednosti.
U drugom setu bilo je daleko neizvesnije, prednost su na momente imale obe ekipe, a često je bilo izjednačeno. Ponovo je odluka pala u samoj završnici i ponovo su tada posustali srpski odbojkaši.
Potpuno drugačije lice Srbije viđeno je u trećem setu. Srpski odbojkaši čuvali su stečenu prednost i na kraju izuzetno ubedljivo osvojili set.
Ono što je bilo važno jeste da srpski tim sačuva taj ritam što i jesu učinili. Energija je bila daleko bolja, bolje je funkcionisao i servis i to je Srbiji donelo izjednačenje.
U dramatičnom petom setu delovalo je da će Kubanci uspeti da prelome u svoju korist pogotovo posle poena koji su osvojili bacajući se u publiku.
Na 12:12 izuzetak blok izveo je Kujundžić i Srbija je posle toga izborila izuzetno važnu pobedu.
Najbolji pojedinac u srpskom timu bio je Luburić sa 21 poenom, odnosno Kujundžić sa 15 poena.
Naredni meč Srbija igra protiv Turske.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter