Izvor: happbsc
04.06.2024 u 19:43
0

SRBIJA AUSTRIJA PRIMPREME ZA EURO: Piksi BESAN kao ris, njegova četa mora mnogo bolje. Srbija se isprimala jeftinih golova U BEČU

Orlovi do 13. minuta primili dva gola od Austrije, potom se pregrupisali, prepolovili zaostatak, ali ostali nedorečeni u pretposlednjoj proveri pred Evropsko prvenstvo

Prva od dve finalne provere Srbije za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj – zabrinjavajuća. Ako je plamičak euforije negde iole tinjao, iskra je posle večerašnjeg gostovanja Orlova Austriji u Beču ostala ogoljena, kao kada fitilj sveće ugasite palcem i kažiprstom. Za taj potez na stadionu Ernst Hapel prilično oslabljenoj ekipi Ralfa Rangnika (od starta bez Lajmera, Zabicera, Šlagera, povređenog Alabe) bilo je dovoljno prvih 13 minuta utakmice. Da razoruža Srbiju, da joj veže noge, da joj se uvuče među linije i stekne prednost dovoljnu za trijumf u pretposlednjoj kontroli pred grupnu fazu kontinentalne smotre – 2:1.

Bečka škola – sinonim za uglađenost, manire, gracioznost. Dok su srpski fudbaleri tokom prvih dvadesetak minuta utakmice praktično nisu mogli da zadrže loptu, iznesu je sa svoje polovine, ili započinju akcije iz zadnje linije (uglavnom su se začeci napada Srbije svodili na ispucavanja Vanje Milinkovića Savića, pa šta bude), ataci popularni Dečaka bili su graziozni, konkretni i uglađeni. Plenio je prefinjenom desnicom Kristof Baumgartner. Ona je u 10. minutu pocepala odbranu Srbije spojivši sa golom potonjeg strelca Patrika Vimera i ostavivši Gudelja Veljkovića u čudu. Ona je tri minuta kasnije, nakon što je Dušan Vlahović izgubio loptu na sredini terena (uz moguć prekršaj Kevina Dansa koji nije sviran), savršeno zavila loptu u mrežu Srbije i nagovestila košmarnu noć na Ernst Hapelu.

pak, Orlovi nisu dozvolili horor četiri dana pred generalnu probu sa Švedskom u Solni, deset dana pre nego što će izaći na teren Feltins arene pred Englesku, jednog od dva favorita za osvajanje kontinentalne smotre. Do sredine prvog poluvremena je uspela da se pregrupiše i krene hrabrije ka golu Patrika Penca. U nekoliko navrata je Orlovi su lepo kombinovali, ali je izostajao završni pas. Sve do 36. minuta centaršuta Dušana Tadića i leta Uroša Spajića. Stativa koju je pogodio kapiten Crvene zvezde ispostavila se kao asistent Strahinji Pavloviću. Bio je to gol za saniranje štete, ali nedovoljna injekcija za Stojkovićeve izabranike da Austriju napuste neporaženi.

Kada su se nekih sad vremena pred okršaj pojavile startne postave, delovalo je da će Srbija igrati sa trojicom štopera – Strahinjom Pavlovićem, Milošem Veljkovićem i Urošem Spajićem, međutim, kako je portugalski sudija Antonio Nobre dao znak za početak, ubrzo je bilo jasno da Orlovi stoje u sistemu 4-2-3-1, odnosno da su Veljković i Nemanja Gudelj centralni defanzivci, a Pavlović Spajić bekovi. O učinkovitosti takve postavke dovoljno je reklo vođstvo Austrije od 2:0 posle uvodnih 13 minuta, te odluka Dragana Stojkovića da sredinom poluvremena izvuče Gudelja ispred defanzivne linije, te transformiše Pavlovića, Veljkovića i Spajića u odbrambeni trozubac.

Kako je Piksi ispomerao redove na šahovskoj tabli, Srbija je iz minuta u minut delovala sigurnije, aktivnije, konkretnije. Za razliku od perioda do prvog primljenog gola tokom kojeg su Orlovi kompletirali svega 18 dodavanja naspram 64 pasa rivala. Blickirg Austrije ispostavio se kao šamar opomene za Orlove. Poljulao ih je, ali i ražestio, najviše kapitena Dušana Tadića kojem je jedan manji izliv besa i koškanje sa Vimerom probudilo prkos. Jeste promašio kapiten zicer u 16. minutu posle najlepše akcije Srbije čitave večeri, ali je od tog trenutka ekipa počela da skida okove sa kojima je počela duel.


AUSTRIJA – SRBIJA

Stadion: „Ernst Hapel“ u Beču

Sudija: Antonio Nobre (Portugalija)

AUSTRIJA (3-2-4-1): Penc – Veber, Danso, Poš – Zajvald, Grilič – Vimer, Baumgartner, Pras, Šmid – Arnautović.

SRBIJA (3-4-2-1): V. Milinković-Savić – Spajić, Veljković, Pavlović – Živković, Gudelj, Maksimović, Gaćinović – Tadić, S. Milinković-Savić – Vlahović.

22:33

87′ Nije dobro…

Živković je centrirao posle driblinga, lopta je išla ka Mitroviću, a pre njega je intervenisao Kerferld. Mitrović je završio na travi, delovalo je kao da ga nešto boli, ali nastavio je meč.

22:30

84′ Pokušaj Ilića – neuspešno

Ilić je pokušao iz slobodnog udarca, sa oko 20–25 metara udaljenosti od gola, ali je lopta otišla ponovo preko prečke.

22:23

78′ Ozbiljna prilika za Austriju

Viman je imao situaciju 1 na 1, ali je Vanja uklizao i uspešno intervenisao.

22:21

76′ Opet Pavlović preti

Živković je lepo prevario čuvara, potom je centrirao, a lopta se odbila do Pavlovića, koji je pokušao sa ivice kaznenog prostora, ali njegov šut nije bio dovoljno dobar.

22:12

67′ Strašan potez Pavlovića

Imala je Austrija kontru 4 na 2, ali je Pavlović dva puta sjajno intervenisao, a onda je izborio i faul.

22:10

64′ Nema prekršaja i penala

Birmančević je odmah po ulasku u igru pobegao iza leđa odbrani Austrije, pao je u kaznenom prostoru rivala, ali sudija nije pokazao na belu tačku.

22:00

55′ Tri uzastopna kornera za Srbiju

Sergej Milinković-Savić je bio najbolji u kaznenom prostoru posle kornera, ali je lopta otišla preko prečke.

21:53

48′ Vanja oprezan

Vimer je hteo da pošalje loptu u peterac, ali je golman Vanja intervenisao i izbio je u korner.

21:34

POLUVREME

21:33

VIDEO Evo ga gol Srbije

 

21:29

41′ Sudar glavama

Maksimović i Grilič su se sudarili glavama, pa su obojica imali krvi na sebi i napustili su teren.

20:54

7′ Oštar start

Arnautović je malo nervizno startovao, pa je Gudelj pao na travu u bolovima. Sudija je reagovao, pa je Arnautović dobio žuti karton.

21:04

16′ Stopostotna prilika

Sergej Milinković-Savić je hteo da uposli Vlahovića, koji je propustio loptu kroz noge, a na nju je natrčao Tadić. Šutirao je kapiten Srbije sa 11 metara, skoro neometan, ali je lopta prozujala pored leve stative.

20:59

13′ Silan početak Austrije

Baumgartner je strelac!

20:57

10′ GOOOL!

Vimer je utrčao iza leđa odbrani, te lako matirao našeg golmana.

20:47

1′ Odmah traže penal Austrijanci

Spajić je startovao na Baumgartneru, ali sudija nije pokazao na belu tačku.


19:37

SRBIJA

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković objavio je manje-više očekivan sastav, nema baš mnogo promena u timu osim već najavljenih: nema Mitrovića, Milenkovića i Jovića zbog umora, jer su se tek priključili pripremama, a Gaćinović će igrati na poziciji levog krilnog beka. Startuje Uroš Spajić na mestu desnog štopera, dok će Nemanja Gudelj igrati od početka, što govori da je potpuno spreman.


19:37

Dobro veče!

Pozdrav svima, pratićemo zajedno večeras tok prijateljske utakmice Austrija – Srbija koja će se igrati u Beču od 20.45.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter