Izvor: informer
23.07.2024 u 14:58
0

PLESAČI ODBILI DA UČESTVUJU NA CEREMONIJI OTVARANJA OLIMPIJSKIH IGARA U PARIZU: Ceremonija otvaranja pod znakom pitanja

Ceremonija otvaranja Olimpijskih igara u Parizu je 26. jula, a četiri dana pre spektakla domaćini su u frci jer su plesači odbili da učestvuju na završnoj probi zbog nejednakog tretmana umetnika.

Organizatori žele da dovedu do savršenstva i poslednje detalje pre ceremonije otvaranja Igara koja je u petak, ali 150 plesača odbilo je da učestvuje na generalnoj probi, preneli su francuski mediji.

Umesto toga oni su podigli ruke u znak protesta zbog nejednakog tretmana među umetnicima koji učestvuju u ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara. 

U videu koji se pojavio na društvenim mrežama vide se plesači koji stoje na obali Sene sa podignutim rukama i mašu. Oglasio se i sindikat „SFA-CGT“ koji brani umetnike nakon što su ušli u štrajk. Održan je sastanak sa čelnicima OI u Parizu, ali nisu imali lepe vesti.

I AKO JE POSTALA IKONA POP KULTURE NJEN ŽIVOT JE BIO DALEKO OD GLAMURA: Životni pakao legendarne olimpijke

 

– Nije bilo nikakvog pomaka tokom razgovora – rekao je jedan član sindikata.

SFA-CGT osuđuje nejednakost u tretmanu umetnika koji su angažovani za ceremoniju otvaranja Olimpijskih igara, ali i Paraolimpijskih igara.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter