Izvor: 24sedam
09.09.2024 u 13:55
0

POI PONOVO U CENTRU PAŽNJE: Špankinja ostala bez medalje jer je pomogla vodiču!

Paraolimpijske igre u Parizu su okončane, a ono što se dogodilo poslednjeg dana takmičenja, izazvalo je pravu buru.

Paraolimpijske igre u Parizu su okončane, a ono što se dogodilo poslednjeg dana takmičenja, izazvalo je pravu buru.

WTA LISTA: Olga Danilović zadržala je 110. mesto

Naime, slepa olimpijka, Elena Kongost takmičila se u maratonu i bila je nadomak osvajanja bronzane medalje, a onda je diskvalifikovana iz neverovatnih razloga.

Naime, Špankinja je završila na trećoj poziciji u kategoriji T12, koja podrazumeva osobe koje su slabovide i razaznaju objekte u pokretu na jedan metar udaljenosti, a medalja joj je oduzeta jer je u jednom trenutku ispustila konopac koji je povezivao nju i vodiča.

Inače, vodiču je pozlilo i umalo se nije srušio, a Elena je u želji da mu pomogne, ispustila konopac, što automatski znači i diskvalifikacija.

 

Da li će joj biti vraćena medalja nije poznato i malo je verovatno, a umesto bronze oko vrata, Elena je dobila zahvalnost celog sveta za dirljiv potez kojim je pokazala da je biti čovek i dalje najvažnija medalja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter