Izvor: KURIR
04.07.2024 u 16:53
0

POKUŠALI NAJVEĆU PREVARU U ISTORIJI KOŠARKE! Učestvovali srpski trener i bivši igrač Mege! Svet je ostao U ČUDU!

Košarkaši Gruzije i Filipina odigrali su meč A grupe kvalifikacija za Olimpijske igre, a utakmica je završena rezultatom 96:94 u korist selekcije koju sa klupe predvodi Aleksandar Džikić.

Međutim, ono što smo videli u završnici ovog duela je svojevrstan skandal, jedan od najvećih u istoriji ovog sporta.

Gruzija je imala prednost 96:93, a selekcija Filipina je imala dva slobodna bacanja.

Pogodili su prvo, a onda promašili drugo. Pre izvođenja drugog penala, selektor Džikić je vikao na svoje igrače da u slučaju promašaja postignu autokoš i meč odvedu u produžetak.

Usledio je promašaj, a bivši igrač Mege Goga Bitadze je pokušao iz odbojke da prosledi loptu u svoj obruč. Nije uspeo, a svi na klupi Gruzije su se uhvatili za glavu.

ĐOKOVIĆ – FIRNLI Ovo niko nije očekivao, Novak izgubio treći set – 6:3, 6:4, 5:7

 

Razlog ovakvog poteza je koš razlika, a Gruziji je trebala pobeda od najmanje 19 poena razlike kako bi prošla u polufinale.

Naime, u A grupi kvalifikacija koja se igra u Rigi Letonija, Filipini i Gruzija su završili takmičenje sa skorom 1-1, a prve dve ekipe plasirale su se u polufinale.

Letonija je pobedila Gruziju velikom rrazlikom +28, dok je šokantno poražena od Filipina -9.

U ovom krugu Gruzija ima najlošiju koš razliku, tako da završavaju takmičenje.

Letonije je prva u grupi, Filipini su drugi, a odmeriće snage sa prvoplasiranim i drugoplasiranim iz grupe B, a izvesno je da će to biti Brazil i Crna Gora.

Samo pobednik će obezbediti Olimpijsku vizu za Pariz!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter