Izvor:
22.06.2024 u 21:09
0

Portugal razbio Tursku za prvo mesto u grupi i plasman dalje, Ronaldova nesebičnost ostavila poseban utisak

Fudbaleri Portugala deklasirali su Tursku rezultatom 3:0 u meču drugog kola Evropskog prvenstva i tako su obezbedili plasman u osminu finala i prvo mesto u grupi F.

Oba tima su otvoreno ušla u meč, bilo je šansi na obe strane, ali je Turke na stadionu u Dortmundu „načeo“ Bernardo Silva golom sa desetak metara u 21. minutu. Tom prilikom je Nuno Mendeš bio asistent.

U 28. viđen je, bar do sada, najbizarniji gol na Evropskom prvenstvu. Defanzivac Turske Samet Akajdin je želeo da vrati loptu golmanu, ali nije video da je Altaj Bajindir izleteo, pa je to bio autogol za 2:0 i verovatno trenutak koji je odlučio meč.

 

Sve dileme oko pobednika rešene su u 56. minutu, kad je posle kontranapada Kristijano Ronaldo u situaciji dva na jedan nesebično dodao do Bruna Fernandeša, a kapiten Mančester Junajteda je lako poslao loptu u praznu mrežu.

U poslednjih pola sata utakmice viđeno je tek nekoliko prilika, ali je ritam bio mnogo slabiji nego pre trećeg gola Portugala, koji je mirno priveo meč kraju.

Takođe, bitno je da napoemnemo da je ponovo jedan navijač uleteo na teren, hteo je da se slika sa Kristijanom Ronaldom, ali je obezbeđenje brzo reagovalo.

Na tabeli grupe F Portugal ima šest bodova, Turska tri, a Češka i Gruzija po jedan. U poslednjem kolu, 26. juna od 21 čas, igraće Češka – Turska i Gruzija – Portugal.

Portugal će kao prvoplasirani iz grupe F u osmini finala igrati 1. jula u Frankfurtu protiv trećeplasiranog iz grupe A, B ili C, a teoretski bi to još uvek mogla da bude Srbija.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter