Izvor: NOVA SPORT
28.05.2024 u 17:06
0

POVEĆANA JADRANSKA LIGA: Dubai zvanično predstavljen u ABA ligi, ovo su detalji saradnje

ABA liga konačno je ozvaničila ulazak Dubaija u regionalno takmičenje od naredne sezone.

U Beogradu je potpisan ugovor dve strane, a Dubai će kao domaćin utakmice igrati u svojoj zemlji, odnosno „Koka kola areni“.

Takođe, Milija Vojinović, sportski direktor ABA lige, rekao je da će se tek razgovarati o terminima i kalendaru takmičenja, da će sada biti mnogo više utakmica, a da će Dubai verovatno kao domaćin igrati od 18 sati.

Pridruživanje Dubaija u ABA porodicu je na mnogo načina specifičan sportsko-poslovni poduhvat. Predstavlja viziju da su ABA liga j.t.d. klubovi prepoznati kao idealna prilika za postizanje dva cilja. Prvo, povećanje kvaliteta takmičenja, a drugo otvaranje vrata novom tržištu, što će ubrzati napore ABA lige da postane liga koja generiše profitabilnije poslovanje u korist svojih akcionara“, rekao je Dubravko Kmetović, direktor regionalnog takmičenja.

Sledeće sezone u ABA ligi imaćemo 16 ekipa, odnosno 14 iz ove sezone, plus Dubai i Spartak iz Subotice, koji je svoje mesto obezbedio kao šampion ABA 2.

Zadovoljstvo sporazumom istakao je i predsednik KK Dubai Abdula Said Nabuda.


„Oduševljeni smo što smo se pridružili ABA ligi, regionu poznatom po jednim od najboljih košarkaških talenata. Sa nestrpljenjem očekujemo da budemo domaćini ABA lige u Dubaiju, gde će košarkaški entuzijasti moći da uživaju u vrhunskom iskustvu. Zahvaljujem se upravi ABA lige i klubovima na posvećenosti za dovođenju lige u moj rodni grad“, rekao je Abdula Said Nabuda.

Poslednji tim koji je učestvovao u regionalnom takmičenju, a da ne dolazi iz eks-ju zemalja je bio Solnok, dok su pre toga to bili Levski, Nimburk i Makabi.

Bitno je napomenuti i da Dubai preko ABA lige neće konkurisati za Evroligu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter