Izvor:
16.06.2024 u 20:18
0

PRVA UTAKMICA NAŠE GRUPE: Danska i Slovenija odigrale po meri Srbije

Došao je i taj dan. Srbija će posle 24 godine zaigrati na Evropskom šampionatu. Od 21 čas na stadionu AufŠalke Arena Orlovi će igrati drugi meč Grupe C, a rival je Engleska

Od samog početka utakmice Danci su pokazali želju da dođu do gola, ali nisu uspevali da stvore ozbiljnu šansu. Sa druge strane, ni Slovenci nisu briljirali, ali su prvi pripretili udarcem Benjamina Šeška sa distance u 16. minutu, kada je lopta prozujala pored stative gola Kaspera Šmajhela.

To kao da je razmrdalo Dance, pa je već minut kasnije posle veoma lepe akcije i pasa petom Kristijan Eriksen loptu prvo grudima primio a potom iz prve sjajno prosledio u mrežu.

Imali su Danci još nekoliko solidnih napada, ali nisu uspeli da dođu do 2:0, dok je Slovenija tek povremeno uspevala da težište igre prebaci na polovinu Danske, ali bez konkretnog efekta.

Početkom drugog poluvremena viđene su dve sporne situacije. Prvo je lopta pogodila u ruku Janika Vestergora koji je bio u padu, a nakon pregledanog VAR snimka nije dosuđena najstroža kazna, da bi potom Andraž Šporar oboren, ali nije ni posle druge intervencije VAR sobe bilo penala.

Fudbalska utakmica Slovenija vs Danska Euro 2024 Foto:Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Usledila je velika borba dva tima, Danci su preko Rasmusa Hojlunda mogli do 2:0 ali je Jan Oblak zaustavio njegov udarac sa peterca, i šut Eriksena je završio preko gola, da bi potom Slovenci krenuli znanto ofanzivnije ka golu rivala – prvo je Šeško sjajno šutirao i dobrano zatresao stativu gola Kaspera Šmajhela, da bi posle kornera koji je usledio Erik Janža natrčao na loptu i pogodio mrežu za 1:1.

Mogli su i do preokreta, ali je Šporar bio neprecizan iz dobre pozicije.

Na kraju, prvi remi na Euro 2024, i to po meri Srbije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter