Izvor: SPORT KLUB
29.05.2024 u 00:16
0

RASPOLOŽEN POSLE PRVOG KOLA: Novak- zbog slemova ustajem iz kreveta, Rafa je bio dobar

Bilo je 6:4, 7:6 (7-3), 6:4, a u drugoj rundi se Đoković sastaje sa Robertom Karbaljesom Baenom.

„I dalje ostajem pri onome što sam rekao na prvoj konferenciji. Monte Karlo, Rim, Ženeva, igrao sam sjajno prve mečeve, a drugi i treći bili su drugačiji. Mislim da sam odigrao čvrsto, dobro, ali ne uzbuđujem se. Mogao sam bolje na riternu, ali treba i odati priznanje njemu, sjajno je servirao, kik servis mu je odličan, čitao je i moje pozicije, vešt je. Pobeda u tri seta, igrao sam dobro kada je bilo najpotrebnije, bio sam fokusiran. Zadovoljan sam početkom, ide u pozitivnom smeru“, počeo je Đoković konferenciju za medije i dodao:

„Ovde uživam više nego na bilo kom drugom turniru ove godine, ne računajući Australiju, a i tamo sam se borio sa preprekama u smislu kako se osećam. Ipak, ovo je sam jedan meč. Jesam bio prisutan, zadovoljan sam ponašanjem i mentalnim sklopom na terenu, stezao sam pesnicu… Ali, gde čovek tako da se oseća ako ne na slemu? Zbog slemova ustajem iz kreveta – kada idem na trening, razmišljam šta mogu na slemovima“.

Novinare je zanimao i Đokovićev komentar meča Nadala i Zvereva.

„Mislim da je igrao mnogo bolje nego u Barseloni i Rimu. Drugi i treći set bili su gusti, možda bi otišlo u drugom smeru da je dobio jedan od ta dva seta. Zverev je odlično servirao, Rafa nije imao sreće sa žrebom… Ne sećam se kada sam poslednji put gledao uživo jedan meč na ovom nivou, sa izuzetkom Dejvis kupa. Iga je bila tu, Alkaraz takođe, svi smo želeli da vidimo kakva će biti atmosfera, tog možda poslednjeg Rafinog trenutka na RG, ali izgleda da neće biti tako“.

Tokom izjave na terenu, Novak je rekao kako mu je uvek bilo najteže da osvoji Garos, kako je to oduvek bila „bitka uzbrdo“.

„Tako sam se u toku karijere osećao. Ubedljivo najteži mečevi ovde, pogotovo protiv Nadala, iscrpljujuće fizički, uvek poteškoće neke, dok nisam osvojio. Za mene je ovaj turnir najveći izazov, pogotovo kada nisam u formi i nivo samopouzdanja nije tako visok, pa ulaziš u mečeve sa sumnjom i oprezom hoće li stvari krenuti kako želiš. Mislim da je suma sumarum današnjeg meča pozitivan. Ako gledamo moje rezultate na Rolan Garosu, osvojio sam dva puta od poslednje tri godine, a pre toga samo jednom. To je prilično interesantno. U poređenju sa drugim turnirima na šljaci, ovde se uvek najbolje osećam. To i jeste cilj, to sam mnogo puta ponovio“.

Španac Karbaljes Baena, Novakov naredni suparnik, u četiri seta je savladao Francuza Lestijena. Trenutno je 63. na svetu, a najbolji rang mu je 49. mesto.

„Španac, odrastao je na ovoj podlozi, specijalista za šljaku, veliki borac. Nema velika oružja, nešto što odskače da je mnogo snažno, ali svuda je solidan – forhend, bekhend, serrvis ritern. Ne poklanja mnogo, moraću dobro da zaradim svoju pobedu“, zaključuje Đoković.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter