Izvor: kurir
11.06.2024 u 09:29
0

ROLAN GAROS SE PRETVORIO U CIRKUS! Turnir u Parizu obeležile NEPRAVDE i SKANDALI, najgore je prošao Novak!

Cirkus od takmičenja i skandalozna organizacija. Tako se najbolje može opisati ono što smo videli na ovogodišnjem Rolan Garosu. Umesto da se priča o atomskom tenisu i mečevima za pamćenje, nakon turnira u Parizu se više govori o incidentima i propustima onih čiji je posao da sve protekne kako treba. Umesto toga svojski su se potrudili da sve prođe suprotno.

Naravno, ljubitelje tenisa u Srbiji najviše zanima Novak Đoković, prema kojem je po sada već ustaljenoj matrici učinjeno najviše propusta i nepravdi. Zbog jedne takve je i završio takmičenje u „gradu svetlosti“ zbog povrede koju je zaradio zahvaljujući briljantnim organizatorima. Naime, u meču protiv Huana Serundola koji je srpski teniser dobio posle „Tantalovih“ muka sa povređenim kolenom, šljaka je bila izuzetno klizava usled vlage i kiše koja je padala u glavnom gradu Francuske.

 

HRVATSKI MEDIJI SVE IZNENADILI REČIMA O SRPSKOM ČUDU! Angelina Topić u centru pažnje u komšiluku: Pogledajte sa KIM je porede!
Nole je više puta zahtevao od sudije da se se šljaka češće briše, ali arbitri i supervizor su ostali nemi. Posle nekoliko minuta Novak se okliznuo i povredio meniskus zbog koga je morao i na operaciju. Da stvar bude gora u finalu je apsolutno isti zahtev imao Španac Karlos Alkaraz i baš čudno odmah mu je molba uslišena.

O suđenju nije ni portrebno govoriti, jer ono nije bilo ni na nivou čelendžera, a kamoli Grend slema. Nije prošao meč da nije bilo pritužbi na račun arbitara. Najočigledniji primer je u finalu kada je Saši Zverevu bukvalno „ukraden“ brejk u odlučujućem petom setu. Nemac je imao tri brejk lopte, Alkaraz je imao drugi servis i izbacio loptu u aut, što je signalizirao linijski sudija, ali je glavni tu odluku promenio i ponovo je Karlosu dodelio prvi servis.

Nakon toga je Španac uspeo da spasi sve tri brejk lopte, ali i da pobedi u ovom meču.

Svoje blistave momente arbitri su imali i u Đokovićevom meču sa Musetijem u trećem kolu. Naime, loptica koja je navodno završila u terenu od strane Musetija, bila je čak 13 mm u autu. Međutim, sudija je pokazao pogrešan trag i našem teniseru je po ko zna koji put učinjena nepravda.

Kada je reč o tom duelu, koje se završio najkasnije u istoriji takmičenja, tri sata posle ponoći, on je bio planiran po programu mnogo ranije, ali je direktorka takmičenja Ameli Morezmo odlučila da pre tog meča naprasno ubaci duel Grigora Dimitrova.

Susret srpskog tenisera je kasno počeo i Nole je imao mnogo manje vremena za odmor pred duel sa Serundolom. Jasno je da najbolji teniser u istoriji za povredu može da zahvali „sposobnim“ organizatorima koji očigledno ne mogu da organizuju turnir serije 250, a kamoli Grend slem. Licemerje, nepravda i dvostruki aršini obeležili su ovogodišnje takmičenje u Parizu, a teško da će se to promeniti dok su Morezmo i njoj slični u orgazicionom timu.

Na dan finala direktorka turnira Ameli Morezmo odgovarala je na pitanja novinara i tom prilikom je ponovo nemuštim jezikom pokušala da opravda organizaciju. Jedno od pitanje glasilo je da li bi sada drugačije postupila kada je ubacila meč Dimitrova pre Novaka, a bivša tenisrka nije želela da odgovori, jer verovatno i sama zna da nije u pravu.

– Znate šta? Neću da vam odgovorim na to pitanje. Kao što sam već ponovila više puta, uvek je lako pričati kada se sve završi, kada znate kako će dan da se odvija. Bilo koji dan, kiša je padala ceo dan, tako da stvari ne funkcionišu tako idealno – rekla je Francuskinja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter