Izvor:
14.06.2024 u 21:49
0

NEMCI IGRAJU ZASTRAŠUJUĆI FUDBAL: Panceri već na početku prvenstva pokazali da se ne šale demolirali Škotsku u prvoj utakmici EURO 24

Počelo je Evropsko prvenstvo! I to trijumfom domaćina. Nemačka je igrala protiv Škotske u Minhenu i stigla do prva tri boda laganih trijumfom od 5:1 (3:0). Utakmicu i otvaranje šampionata mogli ste da ispratite uživo uz Sputnjik.
U kom smeru će se kretati utakmica bilo je jasno u prvom minutu kada je Virc imao dobru šansu, a posebno u 10. kada je ovaj fudbaler dao gol. Poveli su Nemci, držali su loptu u nogama, a Škotska nije pokazala baš ništa.
Sa takvom tendencijom, bilo je viđeno da će Nemci do novog gola, a to se desilo u 19. minutu kada je Musijala zatresao mrežu za 2:0.
Kada je Porteus u smiraj prvog poluvremena dobio crveni karton i skrivio penal, a njega realizovao Haverc za 3:0, bilo je jasno da su Nemci pobednici prvog duela na šampionatu Starog kontinenta.
Do kraja utakmice Nemačka je trebalo samo da privede posao kraju, Filkrug je dao sjajan gol za 4:0 u nastavku, a Škotska je uspela da se upiše tako što je Ridiger postigao autogol na samom kraju duela.
Prvi meč završen je potpuno očekivano, pobedom Nemačke, a nju je ulepšao Emre Džan u nadoknadi vremena.
Čekajući malo neizvesnije susrete… Ovo je bila igra mačke i miša.

 


petak od 21.00 u Minhenu biće odigrana prva utakmica Evropskog prvenstva u fudbalu, U okviru grupe A sastaju se domaćin Nemačka i Škotska na stadionu Bajerna, a očekuje se istinski spektakl.

Nemačka – Škotska


Stadion: Alijanc arena; Sudija: Klemon Turpa

Stadion: Alijanc arena (Minhen)

NEMAČKA (4-2-3-1): Nojer – Kimih, Ta, Ridiger, Mitelštet – Andrih, Kros – Musijala, Gundogan, Virc – Haverc

ŠKOTSKA (3-4-2-1): Gan – Hendri, Porteus, Tirni – Ralston, Mektomini, Mekgregor, Robertson – Mekgin, Kristi – Adams

Nemačka – Škotska

Nemačka – Škotska 3:0

22:55

90+3 GOOOOL! Petarda Nemačke

Ipak je njihova bila poslednja. Posle sjajne akcije majstorski sa oko 20 metara postigao Emre Džan.

22:51

88′ GOOOOL! Škotska slavi augol Ridigera

Neverovatan trenutak u Minhenu. Škotska je krenula u napad, aposle serije odbitaka je Ridiger nespretno reagova i poslao loptu u sopstvenu mrežu za radost velikog broja navijača Škotske.

22:48

85′ Sane ponovo sebičan

Krenuli su Nemci ka golu, lopta je došla do Sanea koji je bio sebičan i šutirao neprecizno sa oko 20 metara od gola.

22:43

81′ Kros izašao iz igre i doživeo ovacije

Emre Čan je zamenio legendu. Veteran umesto veterana za velike apaluze na stadionu u Minhenu.

 

22:31

68′ GOOOOOL! Prvi kontakt i pogodak Filkruga

Nemačka je nastavila da melje. Gundogan je ostavio loptu petom i na nju je natrčao Filkrug i poslao projektil u mrežu. Sjajni Nemci, zaista sjajni.

22:21

58′ Šansa za Virca!

Malo je nedostajalo da vidimo drugi gol Florijana Virca. Sačekao je loptu na drugoj stativi, ali je ona otišla preko prečke.

22:15

51′ Mirniji tempo u drugom poluvremenu

Ridiger je pokušao sa oko 30 metara, lopta je pala ispred gola, ali se Gan nije dao prevariti. Odlična odbrana golmana Noriča.

22:08

47′ Škotska prva zapretila

Dobili su Škoti slobodan udarac sa leve strane u visini kaznenog prostora, ali nisu ,nogo toga uradili nakon centaršuta.

22:07

Izmene u obe ekipe

Andrih je izašao zubog žutog kartona, a zamenio ga je Paskal Gros. Izmena i u sastavu Škotske, u igru je ušao Henli umesto napadač Adamsa.

 

Germany’s Toni Kroos, right, and Scotland’s Callum McGregor compete for the ball during a Group A match between Germany and Scotland at the Euro 2024 soccer tournament in Munich, Germany, Friday, June 14, 2024. (AP Photo/Ariel Schalit)
Germany’s Jamal Musiala, center, celebrates with Antonio Rudiger, right, and Florian Wirtz, left, after scoring his side’s second goal during a Group A match between Germany and Scotland at the Euro 2024 soccer tournament in Munich, Germany, Friday, June 14, 2024. (AP Photo/Matthias Schrader)
Germany’s Toni Kroos, right, and Scotland’s Callum McGregor compete for the ball during a Group A match between Germany and Scotland at the Euro 2024 soccer tournament in Munich, Germany, Friday, June 14, 2024. (AP Photo/Ariel Schalit)
Germany’s Kai Havertz, left, and Scotland’s Jack Hendry challenge for the ball during a Group A match between Germany and Scotland at the Euro 2024 soccer tournament in Munich, Germany, Friday, June 14, 2024. (AP Photo/Frank Augstein)
Germany’s Antonio Rudiger, left, duels for the ball with Scotland’s Ryan Christie during a Group A match between Germany and Scotland at the Euro 2024 soccer tournament in Munich, Germany, Friday, June 14, 2024. (AP Photo/Antonio Calanni)
Germany’s head coach Julian Nagelsmann arrives on the pitch before a Group A match between Germany and Scotland at the Euro 2024 soccer tournament in Munich, Germany, Friday, June 14, 2024. (AP Photo/Ariel Schalit)
Scotland’s Ryan Porteous, left, fouls Germany’s Ilkay Gundogan to give away a penalty during a Group A match between Germany and Scotland at the Euro 2024 soccer tournament in Munich, Germany, Friday, June 14, 2024. (AP Photo/Matthias Schrader)
21:52

POLUVREME! Kakva dominacija domaćina

Nemci su briljirali na i potpuno razbili rivala. Škoti mogu samo da se nadaju da će izbeći katastrofu. Strašan početak domaćina.

21:48

45′ Haverc neumoljiv, Nemačka hita ka velikoj pobedi

Haverc je uzeo loptu i izveo prvi penal na turniru, a to je uradio na majstorski način za velikih 3:0.

 

21:46

Penal za Nemačku!

Došao je Turpan na poziv VAR sobe i posle jednog gledanja dosudio penal.

21:45

42′ Velika šansa za Nemce

Gundogan je imao veliku šansu. Sjajno je šutirao glavom, ali je Gan uspeo da odbrani taj udarac. U nastavku akcije je Porteus brutalno startovao na njega i čeka se reakcija VAR-a.

21:36

31′ Prvi žuti karton na turniru

Prvi žuti karton na utakmici. Dobio ga je Andrih. posle oštrijeg starta

21:35

32′ Poništen gol Haverca

Došla je visoka lopta za Haverca koji je u vazduhu delimično primio rukom, a potom je kada je već akcija prekinuta zatresoa mrežu. Ipak, odluak je bila ispravna.

21:30

28′ Ništa od kombinacije Nemaca

Napravili su kombinaciju Nemci prilikom  slobodnog udarca u želji da zbune rivala, ali je ovoga puta udarac Haverca Gan lako odbranio.

21:29

Ništa od penala!

VAR je doneo odluku da je faul van kaznenog prostora!

21:27

25′ Penal za Nrmačku!

Oboren je Musijala u kaznenom prostoru nakon starta kristija i Turpan je pokazao na belu tačku. Čeka se provera iz VAR sobe.

21:26

Pogledajte majstoriju Nemaca za 2:0

 

21:24

19′ GOOOOOL! Kakkva dominacija Nemačke za 2:0

Strašan početak Nemaca, posle svega 19 minuta imaju dva gola prednosti! Drugi gol delo je Džamala Musijale, koji je u prijemu izbacio čuvara i zakucao loptu pod prečku sa 12-13 metara. Povratnu loptu vratio mu je Haverc, mada je Gundogan vanserijskim pasom za napadača Arsenala započeo akciju posle koje će Nemci duplirati

21:14

11′ GOOOOOOL!

evo prvog gola na Evropskom prvenstvu, strelac je Florijan Virc. Supertalenat Bajera Leverkuzena je udarcem sa 16 metara zatresoa mrežu. Bio je ot udarac po zemlji, agolman nije sjajno intervenisao.

21:09

6′ Konačno napad Škotske

Smirili su ofanzivu Nemaca Škoti i konačno napali. Probali su da odigraju loptu u prostor za Adamsa, ali je pas u kazneni prostor bio prejak.

21:07

4′ Dominacija Nemačke od starta

Siloviti napadi Nemačke. Sada je probio Musijala po desnoj strani i nekako je uspeo Robertson da ga zaustavi i spreči čak i korner.

21:05

1′ Kakva šansa za Virca!

Odmah je Nemačka imala veliku šansu. Virc je izbio ispred golma jedna na jedan i Gan je skinuo taj šut. Naknadno je sviran milimetarski ofsajd, ali je Škotska imala mnogo sreće.

21:02

1′ Krenulo je

Prvi su sa centra krenuli fudbaleri Nemačke.

20:57

Igrači obe selekcije izaššli uz ovacije

Spektakularna atmosfera na stadionu dočekala je igrače obe ekipe koji su izašli na teren koji i dalje ima posebnu dekoraciju.

Dancers perform during the opening ceremony ahead of the Group A match between Germany and Scotland at the Euro 2024 soccer tournament in Munich, Germany, Friday, June 14, 2024. (AP Photo/Sergei Grits)
Dancers perform during the opening ceremony ahead of the Group A match between Germany and Scotland at the Euro 2024 soccer tournament in Munich, Germany, Friday, June 14, 2024. (AP Photo/Sergei Grits)
Dancers perform during the opening ceremony ahead of the Group A match between Germany and Scotland at the Euro 2024 soccer tournament in Munich, Germany, Friday, June 14, 2024. (AP Photo/Sergei Grits)
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter