Izvor: SPORT KLUB
16.06.2024 u 15:49
0

ŠANSA GENERACIJE: Teg istorije u Nemačkoj, Orlovi na Gordog Albiona

Retorika i filozofija ostaju po strani, vreme je za dela! I to na terenu velelepne Šalke arene, poprišta dugo čekanog duela Srbije i Engleske.

 

 

NEMAČKA POLICIJA UPUCALA NAPADAČA U FAN ZONI: Drama na EVROPSKOM PRVENSTVU!

 

Od kasne nedeljne večeri ništa neće biti isto!

Iz rakursa srpskog tima – apsolutno ništa!

Revitalizovana tokom dve nedelje rada u Srbiji, Austriji, Švedskoj i Nemačkoj, oporavljena pobedom na „Frends areni“, ojačana dodatno maksimalnom podrškom neposrednih svedoka treninga u Augzburgu, očeličena svešću da utakmica sa Engleskom nosi teg istorije, iznad čete Dragana Stojkovića ledbi šansa generacije.

Po principu „ili, ili“…

Ako posle svega ima mesta priči o dodatnim motivima, reči Gereta Sautgejta, selektora Engleske, zazvečale su glasno i u Esenu, odakle će Orlovi večeras put Gelzenkirhena:

„Srbija ima odličnu ekipu, talentovani fudbalere, očekuje nas težak zadatak u prvoj utakmici. Tradicionalno, reč je o posebno nadahnutim momcima, spremnim da igraju fudbal. I uživaju u njemu!“

Na takmičenjima, kakvo je Prvenstvo Evrope, psihološka i retorička borba često umeju da donesu i prevagu. Od Engleza, bez obzira na želju za senzacionalizmom i usiljenim, davno sažvakanim pričama o nadmenosti, ovog puta čule su se isključivo – pohvale. Selektor, fudbaleri, stručna javnost i novinari, nijednom rečju nisu oskrnavili imidž srpskog tima.

„Veruju u Srbiju više od nas samih…“, prokomentarisao je jedan od ljudu bliskih ekspediciji FSS u Nemačkoj.

Živa istina!

Šansa generacije u priči o budućnosti fudbalske Srbije ne očitava se samo u ishodu nadolazeće utakmice sa Engleskom. Brzo će Slovenija, potom i Danska.

„Svaka utakmica nosi isti broj bodova…“, ostala je jedna od skrivenih, prvobitnih, poruka selektora Dragana Stojkovića.

I jeste tako – istorija se piše na Šalke areni, u meču čekanom decenijama, ali put u osminu finala obezbediće dve, verovatno i tri reprezentacije, u konačnom zbiru. Zato je mudrost, uprkos emocijama i ogromnoj težini večerašnjej duela, najtraženija reč na Šalke areni.

Mudro, pametno, hrabro, to je potka u najavi utakmice, čiji eho može da odredi sudbinu srspkog tima na Prvenstvu Evrope. Motivi, želje i emocije aktuelne generacije nikad nisu bili upitni…

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter