Izvor: telegraf
24.09.2024 u 18:13
0

SJAJNA VEST: Pešić ostaje selektor Srbije

Selektor Srbije Svetislav Pešić po svemu sudeći će nastaviti tamo gde je stao na Olimpijskim igrama u Parizu, pošto će i u nardnom periodu predvoditi košarkašku reprezentaciju Srbije.

I pored toga što je nedavno istakao, u jednom od instervjua, da mu „niko nije ponudio novi ugovor“ i da „neće obavljati ovu funkciju“, utisak je da je najavljeni izbor Nebojše Čovića na funkciju predsednika Košarkaškog saveza Srbije, jedan od glavnih aduta da upravo Kari ostane na mestu selektora.

Informaciju o tome da će Pešić ostati trener Orlova preneo je Kurir, kao i pojedini domaći mediji. Navodi  se „da će ugovor biti produžen posle izbora novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije“. Oni dodaju i to da su Pešić i Čović obavili i sastanak na koejm je dogovoren nastavak saradnje.

– Jedna od ideja je da Pešić dobije dugogodišnji ugovor, a da se vremenom u stručni štab uvede trener koji bi ga nasledio na toj poziciji. Pešić bi ujedno bio i mentor svom nasledniku

Da podsetimo, Nebojša Čović i Svetislav Pešić sarađivali su u više navrata. Uz to, na nedavnoj konferenciji koju je održao Čović, u svojstvu predsednka crveno-belih pred novu sezonu, on je otvoreno dao podršku za ostanak Pešića na klupi Srbije.

– Košarka je trenutno naš trenutno najveći brend i jako bi važno bilo kad bi Pešić mogao da ostane. A trebalo bi da ostane. I to je moj javni komentar. Imali smo slične košarkaške sudbine, gde je on na volšeban način oteran posle 2001. i 2002, a gde sam ja oteran ranije, politički zbog nepriznavanja krađe na beogradskim izborima. Pa smo i jedna i drugi ostali živi i zdravi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter