Izvor: alo
20.08.2024 u 07:18
0

„SKIDAM KAPU ĐOKOVIĆU“: Legendarni teniser oduševljen Novakom

Odao je priznanje najboljem teniseru svih vremena

Legendarni engleski teniser Tim Henman, koji je sada stručni konsultant, dao je intervju u kome je govorio o Novaku Đokoviću i njegovom veličanstvenom uspehu na Olimpijskim igrama u Parizu.

Istakao je da je Novak bio pod ogromnim pritiskom zbog toga što su mu igre u glavnom gradu Francuske bile verovatno poslednje u karijeri i zbog toga je po njegovom mišljenju ova zlatna medalja možda i najveći uspeh u karijeri srpskog tenisera.

Novak je imao veoma neuspešunu godinu i u Parizu mu se nisu davale tako velike šanse da može da dođe do zlata. Nije uspeo da osvoji nijednu titulu, jedino finale je odigrao na Vimbldonu gde je ubedljivo poražen od Karlosa Alkaraza, mnogi su sumnjali da će uspeti da dođe do najsjajnijeg odličja.

Međutim, Novak je zablistao onda kada je bilo najvažnije i bez izgubljenog seta je konačno ispunio svoj san i tako je osvojio sve što se može osvojiti.

– Na početku godine sve se vrtelo oko Sinera i Alkaraza. Đoković nije igrao najbolje, Siner je osvojio Australijan open, a onda je Alkaraz osvojio Rolan Garos i Vimbldon.

– Ovde stvarno skidam kapu Đokoviću, jer jedino što mu je nedostajao u CV-ju bila je zlatna olimpijska medalja, i uz dužno poštovanje, zaista verujem da mu je Pariz bio poslednja realna šansa da osvoji zlato u singlu.

– Psihologija koja je iza toga, pritisak koji je sam sebi stvorio koji je sigurno bio neverovatan. Igrao je dobro na Rolan Garosu, ali onda je morao na operaciju kolena, što je učinilo njegov podvig ulaska u finale Vimbldona još značajnijim.

– Ali izgubiti u finalu od Alkaraza sa velikom razlikom i zatim ga pobediti u olimpijskom finalu, taj jedan meč je možda najveći Đokovićev uspeh – zaključio je Henman.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter