Izvor: ALO
08.06.2024 u 10:49
0

ŠOK SRBIJA OSTALA BEZ DAHA,NOVI DETALJI POSLE POVREDE:Kakva je prognoza za Novaka pred najveće izazove koji ga očekuju

Poznati srpski doktor Goran Rodić ističe da bi Novak mogao da igra i na Vimbldonu, uprkos nekim najavama da neće igrati u Londonu, kako bi se spremio za Pariz i Olimpijske igre.

Poznati srpski doktor Goran Rodić ističe da bi Novak mogao da igra i na Vimbldonu, uprkos nekim najavama da neće igrati u Londonu, kako bi se spremio za Pariz i Olimpijske igre.

Rodić je rekao da Novaka očekuje oporavak od tri nedelje.

– Urađena je artroskopija. Ona spada u male, slabe hirurške metode. U telo se ulazi sa dve rupice sa kamerom i sa hirurškim instrumentima i onda lekar vidi sve u kolenu što ne valja. Nama je saopšteno da je od svega što u kolenu ima, a mnogo toga ima, stradao samo unutrašnji meniskus. U odnosu na nevolje koje koleno može da donese, to spada u blaže povrede i prognostički je najbolje moguće stanje – poručio je Rodić, koji je naveo primer nekadašnjeg fudbalera Milana i reprezentacije Italije, Franka Barezija, sa Mindijala 1994.

SASTAV SRBIJE PRED MEČ SA ŠVEĐANIMA: Zvanični spisak!

 

NOVAK JE PRVO NJEMU JAVIO DA SE POVLAČI SA ROLAN GAROSA Isplivali novi detalji, o ovom Đokovićevom potezu priča ceo svet

Doktor kaže da je povreda meniskusa koja je i Đokovića zadesila, veoma česta kod sportista.

– Dobra vest je da u 90 odsto slučajeva ne traži hiruršku intervenciju. Možda i ova Novakova povreda nije zahtevala hiruršku intervenciju, međutim mi koji se bavimo pregledima sportista predložimo ako je u pitanju borba sa vremenom da se to reši hirurški jer je onda rehabilitacija nešto brža. To ide Noletu u prilog. Ja pretpostavljam da je u njegovoj glavi Vimbldon, ja se tome nadam. Ima primera, imate Nemanju Gudelja iz Sevilje koji je imao sličnu situaciju i on je bio odsutan samo 19 dana – smatra Rodić, i dodaje da je Novak napravio dobar izbor da zahvat obavi u Francuskoj.

– Francuska je poznata po ortopediji. Uopšte ne sumnjam da je Nole kao najbolji sportista sveta bio u rukama najboljih lekara. Mada sam ja ubeđen da bi on i u rukama naših stručnjaka bio dobro. Zašto je to urađeno tamo? Zbog vremena. Svako čekanje, ne u danima, nego u satima prolongira rehabilitaciju. Bilo mu je teško sigurno – završio je razgovor Rodić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter