Izvor: agencije
11.06.2024 u 21:24
0

SRBI U BRENDIRANOM AUTOBUSU STIGLI U AUGZBURG: Orlove u Minhenu dočekalo 14 stepeni, šok i za novinare

Daleko je od euforije, ali se makar oseća da se početak Prvenstva Evrope približio. Reprezentacije polako pristužu u Nemačku, a među njima je, posle skoro četvrt veka, i naša.Reprezentativci Srbije stigli su u Nemačku. Posle nepunih 80 minuta leta, dotakli su pistu minhenskog aerodroma i odmah potom krenuli u sat vremena udaljenu bazu u Augzburgu.

Orlove je u Nemačkoj zatekao i blagi temperaturni šok – svega 14 Celzijusa. Dan ranije, u Beogradu je bilo čak 35!

 

 

Selektor Dragan Stojković otkazao je ranije, za sredu, planirani trening u nemačkoj bazi.

Prvi radni dan biće četvrtak, a od subote će srpski reprezentativci trenirati u Gelzenkirhenu.

U Nemačkoj, sudeći barem prema slikama iz Minhena, atmosfera odudara od grozničavog očekivanja početka kontinentalnog šampionata. Tek po koji bilbord, ili omanja slika, čak i u centru grada nagoveštavaju centralni fudbalski događaj leta 2024.

Domaćini uveravaju da spektakl sledi tek s početkom takmičenja.

U prvoj utakmici, 14. juna, igraće Nemačka i Škotska.

 

A, većinu novinara iz Srbije sačekalo je i dodatno neprijatno iznenađenje po dolasku u Minhen – ostali su bez akreditacija za praćenje Evropskog prvenstva. I to zbog problema tehničke prirode.

Sistem nemačke policije, naime, zbog neprepoznavanja latiničnih slova sa kvačicom nije dozvolio izdavanje zvaničnog dokumenta novinarima iz Srbije. Prethodno su UEFA formulari izbacili latinična slova – š, č, ž i dž, dovoljno za uvod u problem. Zbog razlike između slova u pasošima i akreditacija UEFA veliki broj srpskih novinara vratio se neobavljena posla iz akreditacionog centra. U sličnom problemu našli su se i poslednici medija iz regiona bivše Jugoslavije, ali i iz Portugala, nekadašnjih sovjetskih republika…

Volonteri UEFA pokušali su brzo i ljubazno da reše, naoko, složen problem. Uradili su deo posla, ali konačnu ocenu moraće da daju nemačke vlasti. Prema najavama, čekaće se sat, dva, dan, ili dva…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mozzart Sport (@mozzartsport)

Na listi retkih srećnika našla su se svega četvorica novinara iz Srbije.

a se u prvom susretu sa Bavarskom osećaju maltene kao u otadžbini postarali su se naši ljudi. Njih nekoliko desetina sjatilo se ispred hotela Maksimilijans kako bi pozdravilo igrače i selektora Dragana Stojkovića Piksija. Kao prethodnica došli su prvi čovek FSS Dragan Džajić, njegovi saradnici Jovan Šurbatović, Stevan Stojanović i Nenad Bjeković, ali je njihov ulazak u hotelsku zgradu protekao maltene neprimetno u iščekivanju glavnih aktera. Graja i vriska su nastali kad se brendirani autobus reprezentacije, na kome je velikom slovima pisalo Srbija, parkirao ispred ulaza, jer su mališani, u pratnji roditelja, dozivali Mitrovića, Vlahovića, Sergeja, Tadića… Da se zna ko su glavne zvezde ovog tima.

Tako prijatan doček jeste izmamio osmehe na licima reprezentativaca, usledio je i poneki pozdrav i za Srbe iz Augzburga i okoline.

Među njima je bilo ljudi poreklom sa juga Srbije, ali i iseljenika iz Republike Srpske.

A pažnju je privukao i jedan – Rus. Zanimljivo, ogrnut u šal PAOK-a.

“Obožavam taj klub i Andriju Živkovića. Nadam se da ću ga videti, možda porazgovarati. Nažalost, ulaznice za mečeve nemam, ali ću svakako bodriti Srbiju“, priča nam Rus Danil.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter