Izvor:
31.05.2024 u 22:34
0

ŠTA ĆE NOVAK DA URADI: Nadal preskače Vimbldon da bi pretio Novaku na Olimpijskim igrama

Novak Đoković je počeo niz od tri meseca koji mogu da budu čak i najvažniji u čitavoj karijeri, pogotovo ukoliko bude uspeo da ostvari najveći san i osvoji olimpijsko zlato.

Već je prvi meč na Rolan Garosu pokazao da se polako vraća u staru formu, ne toliko igrački koliko psihički i emotivno. Konačno je pokazao koliko mu znači da igra na ovim turnirima i to je potpuna suprotnost od prvih šest meseci.

Najviše raduje činjenica da je poručio da se ovde oseća najbolje uključujući i Australiju,  što govori da su mnogi problemi već sada prošlost.

Istakao je ranije da je apsolutni cilj da od Pariza bude na najvišem nivou i da taj nivo planira da drži nekoliko meseci.

„Svoje telo pripremam posebno za Rolan Garos, Vimbldon, Olimpijske igre i US open, to je za mene najvažniji blok turnira“, poručio je Novak nakon ispadanja u polufinalu Monte Karla.

Novak Đoković – Roberto Karbaljes Baena Foto: AP Photo/Jean-Francois Badias

Tada je bilo jasno da mastersi i turniri po kategoriji manji od njih ne znače ništa.

Novaka nakon Rolan Garosa očekuje Vimbldon od 1. do 14. jula, a onda i Olimpijske igre od 26. jula do 11. avgusta (doduše teniski turnir se igra do 4. avgusta). Biće to ključni period za njega, a on je najavio napad na sva tri trofeja.

Pogotovo ga zanima olimpijsko zlato jedino koje mu nedostaje za karijerni zlatni slem, koji uključujuće četiri grend slema, Završni masters i olimpijsko zlato (osvojeni bilo kad ne iste godine).

„Osvojio sam bronzanu medalju, bilo je to dosta davno. Ipak, naučiću iz prethodnih iskustava i pokušati da održim rutinu kako bih bio u stanju da odigram najbolje što mogu.

Imao sam najveću moguću čast da nosim srpsku zastavu. Nisam imao to iskustvo sa ceremonije otvaranja Igara još od Londona 2012“, poručio je srpski as.

Zanimljivo je da je Rafael Nadal najavio da će najverovatnije preskočiti Vimbldon jer telo nije u stanju da menja dve podloge u tako kratkom vremenu.

“Danas osećam da to nije dobra ideja. Ne mogu da potvrdim, ali moj osećaj je da, čak i ako sam dobio kartu za Vimbldon jer sam morao, mislim da to sada nije pozitivna ideja”, poručio je Nadal.

Šuška se mesecima unazad da bi to mogao da uradi Đoković, ali on ni u jednom trenutku to nije demantovao ili potvrdio. Ipak, kako bi i na Vimbldonu bio ubedljivo prvi favorit za podizanje pehara teško je to očekivati.

Ipak, apsolutni fokus je na Igrama u Parizu.

„Predstavljati svoju državu na Olimpijskim igrama je čast i privilegija. Olimpijske igre su nešto posebno, i samo biti u tom selu, čini vas da se osećate posebno inspirisanim i ponosnim“, rekao je najbolji teniser planete.

Novak je počeo najvažniji blok u karijeri i to su tri meseca koji će pokazati da li možemo da nazoveko sezonu uspešnom. Samo jedan trofej bi to doneo.

Ono što pomalo brine je veliki broj promena i da li će biti dovoljno vremena da sve legne na svoje mesto.

Od ovog turnira je sa njim Boris Bošnjaković koji je bio dugogodišnji glavni trener na Akademiji. Sada je dobio novu ulogu što je najavio i Srbin, a da pomoć se videla na delu već na prvom susretu. Vikao je u jednom momentu „Razvuci ga“ i pokazivao kako bi to trebalo da uradi.

„Nisam potvrdio od rastanka sa Goranom da imam stalnog trenera, rekao sam da je Nenad tu privremeno da mi pomaže kao prijatelj i mentor. Neko ko je važan u mom životu i koga poznajem dugi niz godina. Ovde će biti tim koji ste videli, dolazi Boris Bošnjaković koji je deo mog da nazovemo tehnički tim, kada je u pitanju analiza teniskih mečeva i moja igra. Radio je kao glavni trener u teniskom centru Novak. Dugo sarađujemo. Stigao je, biće tu sa mnom u toj ulozi teniskog trenera i nekoga ko radi sa mnom analize i protivnika i pripreme taktike. To je za sada plan. Nemam dugoročniji plan od toga“, poručio je srpski as koji je ove godine odstupio od svog inače minucioznog planiranja. Do sada nijedna sitnica nije bila slučajna.

Ključni turniri za Novaka u 2024. godini

Rolan Garos 26. maj – 10. jun

Vimbldon 1. jul – 14. jul

Olimpijske igre 26. jul – 4. avgust

US Open 26. avgust – 8. septembra

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter