Izvor: informer
29.06.2024 u 22:12
0

ŠVAJCARCI RAZBILI „AZURE“: Evropa čeka novog osvajača

Fudbalska reprezentacija Švajcarske prvi je učesnik četvrtfinala na Evropskom šampionatu u Nemačkoj, pošto je u Berlinu savladala Italiju rezultatom 2:0! To znači da će Evropa dobiti novog šampiona, nakon eliminacije branioca titule!

Spektakularan meč odigrali su Švajcarci na „Olimpijskom stadionu“ i potpuno zasluženo izborili plasman među osam najboljih timova na Starom kontinentu! Selektor „azura“ Lučano Spaleti pokušao je da iznenadi Murata Jakina i odlučio je da pruži šansu Stefanu El Šaraviju od prvog minuta. Međutim, Italija je bila potpuno bezidejna i jalova u napadu, dok je protivnik od samog starta nametnuo ritam. Sredinom prvog poluvremena Bris Embolo je imao veliku priliku i to je bila najava za ono što se dogodilo u 37. minutu!

Remo Frojler spretno se snašao u kaznenom prostoru rivala i nakon asistencije Vargasa matirao Donarumu. Na odmor se otišlo minimalnom prednošću „sajdžija“, pa je Spaleti pokušao nešto da promeni odmah na startu drugog poluvremena. Indisponiranog El Šaravija zamenio je Matija Zakanji, junak meča koji su Italijani odigrali protiv Hrvatske. Nadao se selektor Spaleti da će prvotimac Lacija ponovo biti džoker njegove reprezentacije, ali to se ovoga puta nije dogodilo. 

Štaviše, već na početku drugog poluvremena novi šok za navijače aktuelnog prvaka Evrope! Švajcarci su mirno kombinovali na ivici protivničkog šesnaesterca, a asistent kod prvog gola Ruben Vargas, ovoga puta bio je u glavnoj ulozi! Đanluiđi Donaruma nije imao nikakvu šansu da zaustavi njegov snažan i precizan šut i tada je postalo jasno da su „azuri“ na ivici eliminacije.

ĐOKOVIĆ PRIČA O FUDBALERIMA SRBIJE: Svako mora da preuzme odgovornost

Do kraja nije bilo većih uzbuđenja i Švajcarci su rutinski priveli posao kraju. Drugi put uzastopno Švajcarska se plasirala u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pošto je pre tri godine eliminisala Francusku, u tom trenutku aktuelnog prvaka sveta, posle boljeg izvođenja jedanaesteraca. Italija neće biti u prilici da brani titulu osvojenu na prethodnom šampionatu Evrope.

 

Popularne „sajdžije“ igraće za plasman u polufinale protiv pobednika meča Engleska – Slovačka, koji se igra u nedelju (18.00, RTS 1, Arena 1 premijum) u Gelzenkirhenu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter