Izvor: HappyBSC
04.01.2020 u 17:24
0

MAKSIMALNA POBEDA NA STARTU Srpski teniseri briljirali na startu ATP kupa (VIDEO)

Naša reprezentacija odigrala je susretu u grupi A u kojoj je ranije Francuska pobedila Čile 2-1.

Prvi bod Srbiji je doneo Dušan Lajović koji je za protivnika imao Lojda Herisa, od kojeg je izgubio jedan jedini međusobni duel do ovog, prošle godine u Čengduu (2-0).

Srpski teniser je loše ušao u meč i na samom startu pretrpeo brejk. U nastavku seta nije igrao dobro, pa je Heris uspeo duplim brejkom da dođe do prednosti od 1-0.

U drugom setu Lajović je zaigrao mnogo bolje, ali nije iskoristio nijednu od četiri šanse za brejk. Otišlo se u taj-brejk i tu je Dušan odmah preuzeo inicijativu, a onda zasluženo došao do izjednačenja, pa se otišlo u treći set.

U trećoj deonici meča Lajović je prvi napravio brejk i poveo sa 3:1, ali je Heris uspeo da se vrati i izjednači. Ipak, bolja fizička sprema je presudila, Srbin je ponovo napravio brejk i onda rutinski priveo meč kraju – 3:6, 7:6(4), 6:3.

U drugom meču međusobnog okršaja Novak Đoković se sastao sa Kevinom Andersonom.

Novak i Kevin su se sastali 11. put u karijeri i srpski teniser je upisao devetu pobedu posle skoro dva i po sata tenisa.

Prvi set počeo je brejkom Đokovića, ali i ribrejkom Andersona. Srbin je imao nekoliko prilika da mnogo ranije završi prvu deonicu meča, ali je morao da sačeka taj-brejk i tu dođe do 1-0.

U drugom setu Anderson je bio znatno bolji nego u prvom. U pojedinim trenucima igrao je kao u transu, ali opet nije imao odgovor protiv „gospodara taj-brejkova“, pa je na semaforu pisala pobeda Đokovića – 7:6(5), 7:6(6).

Srbija je posle dva singla pobedila Južnoafrikance, a konačan rezultat postavili su Troicki i Ćaćić koji su lako savladali Klasena i Rolofsea (6:3, 6:2). Naši odigrali su sjajan duel, a pogotovo je briljirao Troicki.

Sjajno je igrao i Ćaćić, međutim Viktor je igrao kao jedan od najboljih dubl igrača na svetu i bio je pravi lider na terenu. Ćaćić ga je samo pratio i Srbija je na kraju lako došla do pobede.

Naredni rival naše reprezentacije je Francuska (ponedeljak, 08.30).

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter