Izvor: Kurir
31.05.2024 u 13:50
0

NOVI NESTVARAN PREOKRET OLGE DANILOVIĆ! Srpkinja izgubila set bez osvojenog gema, pa POČISTILA Hrvaticu posle EPSKE DRAME!

Srpska teniserka Olga Danilović napravila je novi nestvaran preokret na Rolan Garosu i sa 2:1 u setovima savladala je Hrvaticu Donu Vekić (0:6, 7:5, 7:6).

Nije sve krenulo kako treba. Čak naprotiv, u prvom setu je izgledalo kao da je bajka Olge Danilović u Parizu završena jer je Dona Vekić slavila bez izgubljenog gema!

Osetio se umor, kao i sramna odluka organizatora koji su Srpkinju stavili u rani jutarnji termin, a hrvatska teniserka znalački je to iskoristila.

Ipak, tada je krenula prava drama! Nije bilo brejka tokom čitavog drugog seta u kom se videlo da se Olga probudila. Posebno raspoložena je bila u samoj završnici kada oduzima servis protivnici i stiže do 1:1 u setovima!

Ako se u drugom setu videla drama, šta tek reći za treći period igre… Krenulo je loše, brejkom Done Vekić, ali se Olga Danilović vratila, te je brzo stigla do 3:3. A onda – haos! Hrvatica je napravila brejk za 4:5, Srpkinja uzvratila za 5:5, zatim je Dona ponovo oduzela servis Olgi i servirala za meč, ali se naša teniserka vratila i odvela set u taj-brejk.

Ni tu nije krenulo idealno, te da se nije igrao super taj-brejk (do deset), Dona Vekić bi prošla u narednu rundu (vodila je 7:5). Floskula da sreća prati hrabre ispostavila se tačnom, Olga je iskoristila to što se ovaj gem igrao do deset, stigla do novog preokreta (10:8) i plasmana u osminu finala gde će joj protivnica biti bolja iz meča Vondorusova – Paket.

Treba napomenuti da je ovo šesta pobeda u nizu za Olgu Danilović na ovogodišnjem Rolan Garosu (tri u kvalifikacijama, tri u glavnom žrebu), te ostaje da se vidi do kada će trajati njen san. Nadamo se, do samog kraja!

Po zavšetku meča Olga Danilović je zaplakala, a ni u izjavi nije mogla da sakrije oduševljenje. Više o tome možete pronaći na sledeća dva linka:

Sva dešavanja pre, za vreme i posle meča Olge Danilović i Done Vekić mogli ste pratiti putem našeg lajv-bloga.

UŽIVO: Danilović – Vekić 2:1 0:6, 7:5, 7:6

7:6 – Olga Danilović napravila je nestvaran preokret u taj-brejku odluke i prošla u narednu rundu! Ovaj gem dobila je sa 10:8!

6:6 – Olga, bravo! Novi brejk koji će nas odvesti u gem odluke!

5:6 – Šta se dešava sa Olgom? Još jednom je izgubila gem na svoj servis i sada Dona Vekić ponovo servira za pobedu!

5:5 – Dona Vekić servirala je za pobedu, ali je Olga Danilović napravila brejk u najvažnijem trenutku! Drama se nastavlja!

4:5 – Katastrofa za Olgu! Izgubila je brejk u najgorem mogućem trenutku, Dona Vekić servira za pobedu.

4:4 – Imala je Olga brejk loptu, ali je Dona Vekić odigrala nestvaran poen i spasila je. Vodiće se velika borba do kraja ovog seta.

4:3 – Uh, kakva borba u trećem setu! Dona Vekić imala je nekoliko brejk prilika, ali je Olga Danilović uspela da stigne do gema! Čeka nas drama u finišu!

3:3 – Bravo, Olga! Srpkinja se bori kao lavica i vratila je brejk u setu odluke!

2:3 – Hodala je po tankom ledu Olga, spasavala brejk lopte, ali je bila prava kada je trebalo, pa je osvojila ovaj gem.

1:3 – Ništa od brejka za Olgu ni u ovom gemu. Moraće dodatno da se pomuči kako bi dobila ovaj meč.

1:2 – Konačno gem u trećem setu za Olgu Danilović.

0:2 – Dona Vekić je potvrdila brejk. Olga se nalazi u zaostatku.

0:1 – Nije dobro. Olga je pretrpela brejk već na startu trećeg seta.

TREĆI SET

7:5 – Bravo! Idemo! Set za Olgu! Fantastičan tenis Danilovićeve u drugom setu. Potpuno se „razbudila“ i zasluženo poravnala rezultat u setovima. Čeka nas velika borba

6:5 – U jednom momentu je bilo 15:30, ali serija kvalitetnih udaraca sa osnovne linije donosi Olgi zlata vredan gem.

5:5 – Kakva šteta! Dve set lopte imala je Danilovićeva, ali nije uspela da ih iskoristi.

5:4 – Olga u ovom servis gemu nije imala previse problema. Funcionisao je dobro početni udarac.

4:4 – Novi lagan servis gem za Vekićevu. Izgubila je samo jedan poen i ponovo izjednačila rezultat. Samo tri poena je izgubila na svoj servis u drugom setu.

4:3 – Ponovo smo imali izjednačen gem, ali naša igračica opet igra odlično ključne poene.

3:3 – Velika bitka u drugom setu. Odličan servis obe teniserke u ovoj fazi meča.

3:2 – Dobro je! Bila je velika borba u ovom gemu, ali je Danilovićeva sa nekoliko sjajnih udaraca došla do nove prednosti.

2:2 – Istom merom uzvraća i Dona. Dobar servis 40. teniserke sveta, to je još jedan problem za Olgu.

2:1 – Ovo već raduje! Odličan servis gem za Olgu i bez problema dolazi do 2:1 u drugom setu.

1:1 – Mora da se kaže da Hrvatica igra fantastičan tenis. Sve joj polazi „za rukom“ ovog prepodneva u Parizu.

1:0 – Konačno! Prvi gem za Oglu Danilović na ovom meču posle nešto malo više od pola sata igre. Nadamo se da je ovo najava bolje igre srpske teniserke.

DRUGI SET

Sramna odluka organizatora da Ogla posle sinoćnjeg meča, mora prva na teren već u 11 časova uzima danak… Ovo sve što gledamo je čista posledica toga. Pauza između dva menja je bila manja od 18 sati!

0:6 – Rezultat sve govori. S nulom Dona Vekić dolazi do prvog seta.

0:5 – Loše, loše, loše… Već tri brejka je napravila Dona i nalazi se na korak od prvog seta posle manje od pola časa tenisa.

0:4 – Ne vredi! Oseća se da Danilovićeva nije imala vremena da se odmori i regeneriše za ovaj duel.

0:3 – Danilovićeva nikako da „uđe u udarac“. Mnogo grešaka. Novi brejk za Vekićevu.

0:2 – Osigurava Dona ono što je uradila na startu meča. Ima prednost u početnoj fazi meča.

0:1 – Brejk Hrvatice već u prvom gemu. Ogla nije dobro počela meč, ali polako, biće ovde velike borbe.

PRVI SET

Prva na servisu biće srpska teniserka.

Olga Danilović želi da nastavi sa čudima na Rolan Garosu! Srpska teniserka u meču 3. kola igra protiv Done Vekić iz Hrvatske.

Iskusna teniserka iz komšiluka zauzima 40. mesto na VTA listi, dok je Ogla tek na poziciji 125. mestu. Međutim, to ne znači previše, jer po procenima stručanjaka veće šanse da trijumf ima Danilovićeva.

Naša igračica je fantastična u Parizu. Vezala je pet pobeda, uključujući i kvalifikacije za prestižni turnir.

Ovo će biti njihov prvi međusobni meč u karijeri.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter