Izvor: 24SEDAM
05.10.2024 u 13:50
0

UŽIVO ĐOKOVIĆ – MIKELSEN: Novak ima set i brejk prednosti – 7:6, 3:1

Srbin je zvezda broj 1 u najmnogoljudnijoj državi na planeti

Novak Đoković danas od 12.30 započinje svoje učešće na mastersu u Šangaju. Protivnik srpskom asu u 2. kolu turnira biće Amerikanac Aleks Mikelsen. Nole, inače četvrti nosioc, bio je slobodan u prvoj rundi, dok je momak iz Kalifornije savladao Kineza Junčaokete Bua sa 2:0 (6:3, 6:4).

Zanimljivo, najtrofejnijem igraču u istoriji ovo je prvo učešće u Kini posle pet godina pauza. Pobednik današnjeg meča u 4. kolu igraće protiv boljeg iz duela Koboli – Vavrinka.

Biće ovo prvi međusobni duel Đokovića i Mikelsena. Njih dvojica se nikada nisu sastali na „turu“.

I set

6:7 – Za sve se pitao Novak u taj brejku. Imao je prednost od 3:1 naš teniser, Mikelsen je uspeo da izjednači. Međutim, četiri vezana poena Đokovića su bila kobna za Amerikanca. Na kraju 7:3.

6:6 – Idemo u taj brejk, Đoković je izjednačio bez većih problema.

6:5 – Svaki servis u ovom gemu pravio je ogromne probleme našem asu. I pored toga Nole je bio u igri (40:30), ali onda je usledio odličan servis volej Mikelsena.

5:5 – „Vozio“ je Mikelsena u nekoliko navrata Novak, izmorio je mladog tenisera i tako stigao do izjednačenja.

5:4 – Strašan servis ima Mikelsen. Ovo je bio najbrži gem na ovom meču. Jednostavno, kada uđe u seriju prosto je nezaustavljiv. Gem bez izgubljenog poena.

4:4 – Potpuni povratak u meč! Novak je počeo da liči na onog iz Pariza, sada se za sve pita samo Srbin.

4:3 – Sjajno, Đoković vraća brejk! Čim su zatajili snažni servisi Mikelsena, Đoković je preuzimao inicijativu. U tim razmenama jasno je ko je bolji.

4:2 Brzo i lako Novak smanjuje prednost. Najlakši gem od starta meča.

4:1 Mnogo sreće je imao Mikelsen. Na Đokovićevu brejk loptu, Amerikanac je pogodio liniju. Nakon toga usledila su dva snažna servisa.

3:1 – Probudio se Novak! Srbin se malo razdrmao i odmah se vidi razlika u klasi. Gem u korsti Đokovića i to bez izgubljenog poena.

3:0 – Perfektno otvaranje meča od strane Mikelsena. Aleks je na najbolji mogući način sačuvao brejk prednost. Treći gem je rešio u svoju korist sa 40:15.

2:0 – Brejk! Novak nije u ritmu, odigrao je poslednji meč krajem avgusta, a to se vidi na današnjem meču. Aleks je stigao do brejka nakon servis greške Đokovića.

1:0 – Mikelsen je stigao do uvodne prednosti nakon odličnog gema. Amerikanac je dobro servirao, te Đoković nije imao priliku da ugrozi mladog igrača.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter