Izvor: kurir.rs
11.10.2020 u 18:08
0

Đoković PORAŽEN u finalu Rolan Garosa! Novak nije uspeo da SAVLADA NEVEROVATAN TENIS Nadala!

Prvi teniser sveta Novak Đoković nije uspeo da osovoji ovogodišnji Rolan Garos pošto je u finalu poražen od Španca Rafaela Nadala u tri seta.

Španac je tako ostao na učinku od samo dva poraza u svojoj karijeri na ovom Gren Slemu, dok Nole današnjim porazom nije uspeo da obori rekord po broju nedelja provedenih na prvom mestu ATP liste i tako pretekne Rodžera Federera.

Međutim, imaće Nole priliku do kraja sezone novu priliku da obori taj rekord.

Nadal je četvrti put osvojio Rolan Garos u karijeri bez izgubljenog seta, a ovo je Noletu drug poraz ove kalendarske godine. 

Dva najbolja tenisera na svetu, Srbin i Španac, u 15.00 počeli su bitku za grend slem trofej na Rolan Garosu.

TOK MEČA: 

TREĆI SET: 

4:4 – Preti Nole Nadalu u ovom setu, ali Španac se ne predaje, ima još snage da se bori. 

4:3 – Perfektan gem za Noleta koji sada igra kao u transu. Španac je mislio da je sve gotovo, ali Nole se ne bi složio sa tim. 

3:3 – BREJK! Nole koristi drugu brejk loptu u ovom gemu i izjednačuje rezultat u ovom setu, ne predaje se Nole!

2:3 – BREJK! Došao je Španac do novog brejka bez izgubljenog poena. Nole je izgubio strpljenje i ide iz gršeke u grešku. 

2:2 – Najneizvensiji gem na Nadalov servis do sada, ali sjajnim udarcem iz čučnja Nadal čuva servis. 

Meč sa tribina posmatra i Nadalova supruga Ćiska. 

2:1 – Uspeo je Nole da sačuva gem na svoj servis iako je Španac i sada imao brejk šansu, ali ovog puta neće Nole zaostajati od starta seta kao što je to bio slučaj u prva dva. 

1:1 – Novom neiznuđenom greškom Nole propušta priliku za brejk šansu, ali ono što je primetno jeste da je Novak značajno podigao nivo igre u ovom setu i da ne želi da se preda bez obzira na sjajnu igru Španca. 

1:0 – Najbolji gem za Novaka u ovom finalu. Krenuo je Đoković na sve ili ništa. 

1:0 – Najbolji gem za Novaka u ovom finalu. Krenuo je Đoković na sve ili ništa. 

DRUGI SET: 

2:6 – Kraj drugog seta u kome je Nole ponovo napravio neverovatan broj neiznuđenih grešaka. Rafa igra praktično bez greške, sjajan nastup Španca u finalu.

Meč sa tribina posmatra pinc Albert od Monaka. 

2:5 – Prvi gem za Novaka u kome Španac nije imao brejk šansu. Tek drugi osvojeni gem za Noleta u ovom finalu. 

Zanimljiv podatak je da Novak ima prednost u direktnim poenima 25:19. 

Odnos u neiznuđenim greškama na meču je 28:3 za Novaka. Neverovatna igra Španca!

1:5 – Perfektan gem za Rafu koji je došao do gema bez izgubljenog poena. 

1:4 – BREJK! Novi brejk Nadala. Spasao je prvu brejk šansu Nole prvim asom na meču, ali onda je Rafa odigrao sjajan poen i Nole novom greškom poklanja gem Špancu. 

1:3 – Novom Noletovom greškom okončan je ovaj gem. Imao je priliku sada Nole za brejk, ali dobrim servisom Rafa je sačuvao gem. 

1:2 – BREJK! Iskoristio je Rafa treću brejk loptu u ovom gemu i ponovo došao do prednosti. Nole je podigao nivo igre, ali nedovoljno….

1:1 – Imao je Nole 30:30 u ovom gemu, bio najbliži brejku u dosadašnjem meču, ali sjajnim servirsom Rafa je došao do novog gema. Deluje da je Nole malo podigao nivo svoje igre, ali mora to dosta bolje ukoliko želi preokret. 

1:0 – Tri brejk lopte spasao je Nole u ovom gemu i tako došao do prvog gema u ovom finalu, tek u drugom setu. 

PRVI SET: 

0:6 – Drugim asom Nadal rešava prvi set u svoju korist. Drugi put u međusobnim duelima Rafa sdobija set sa nulom protiv Noleta. Nol ima problem sa neiznuđenim greškama gde je odnos 13:2.

0:5 – BREJK! Nole je izgubio još jedan servis, Španac igra kao u transu. Đoković i nije toliko loš koliko Nadal igra bezgrešno. Španac sada servira za vođstvo u setu. Zanimljiv podatak je i to da Novak ima više vinera nego Španac, odnos je 11:9.

0:4 – Nije uspeo Novak da iskoristi dve brejk lopte u ovom gemu, a Španac asom čuva svoj servis. Đoković ima problem sa neiznuđenim greškama. 

0:3 – BREJK! Novi brejk Španca, Nole je u kontraritmu od starta meča. U ovom gemu napravio je prvu duplu servis grešku i pregršt neiznuđenih grešaka!

0:2 – Uspeo je Nole da izvuče đus, ali onda je Španac dodao gas i sačuvao servis. 

0:1 – BREJK – Loš start meča za Novaka. Imao je Nole 40:15, ali je Nadal ipak uspeo da iskoristi prvu brejk priliku i već na startu meča dođe do prednosti. 

View this post on Instagram

Bonjour Ready! #vamos @rolandgarros

A post shared by Rafa Nadal (@rafaelnadal) on

14.07 – Nadal se malo šlihta Francuzima pred finale.

14.06 – Do sada su odigrali 56 mečeva i Novak se u poslednje vreme „odlepio“. Sada ima 29 pobeda i juri jubilarnu 30. dok je Španac stao na 26 trijumfa.

14.05 – Dobar dan i dobro došli na naš blog posvećen finalu Rolan Garosa! Dešavanja sa meča iz Pariza možete pratiti iz minuta u minut na Happy BSC portalu

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter