Izvor: Blic
12.10.2021 u 16:20
0

IMA NADE: Australijanci možda puste Novaka da učestvuje na Grend slemu bez vakcine

Već danima kruže razne spekulacije na temu učešća Novaka Đokovića na Australian Open-u sledeće godine. Do sada je sve ukazivalo na to da najbolji teniser sveta ipak neće učestvovati na turniru zbog toga što je nevakcinisan. 

Informacije iz Australije su bile razne – od poruke prvog čoveka australijske savezne države Virdžinija, Danijela Endrjuza, koji je istakao da se neće odustati od stava da je vakcinacija jedino oružje u borbi protiv virusa, do najava da bi ipak mogli svi da učestvuju na turniru, uz dosta nepovoljnije mere za nevakcinisane igrače u Melburnu.

PROČITAJTE JOŠ: Srpski teniser Filip Krajinović PORAŽEN od Rusa

Ipak, postoji nada za Novaka, jer se poslednji oglasio čovek od kog dosta toga zavisi. Naime, Martin Pakula, ministar zdravlja u Virdžiniji, nagovestio je da bi i nevakcinisani teniseri mogli da dobiju zeleno svetlo.

Takođe, on je savetovao sve da prime vakcinu i tako izegnu stroge mere, ali ujedno i imali najbolje moguće uslove za pripreme.

– Da sam profesionalni teniser ili teniserka, vakcinisao bih se. To vam daje najbolje mogućnosti da igrate na Australijan openu sa mimimalnim restrikcijama, rekao je Pakula.

PROČITAJTE JOŠ: Medvedev polako stiže Đokovića!

Ministar zdravlja Virdžinije je potvrdio i da su u toku pregovori vlasti sa teniskim savezom Australije, koji organizuje Australijan open.

– Još ne mogu da odgovorim da li će nevakcinisanim ljudima biti dozvoljen ulazak u Australiju, to još ne znamo. Pretpostavljam da će to biti predmet rasrprave u nacionalnoj vladi i među vladama federacija. Što se tiče pravila koja se mogu primeniti na Australijan openu, o tome razgovaramo sa Teniskim savezom Australije i Ministarstvom zdravlja, zaključio je Pakula.

Najnovije vesti iz domaćeg i stranog sporta možete čitati od sad i na zvaničnom Twitter nalogu Happy BSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter