Izvor: HappyBSC
09.11.2021 u 16:59
0

KOLIKO MALO FALI NOVAKU DA OBORI SVE TENISKE REKORDE?

Osvajanjem Mastersa u Parizu Novak Đoković je nastavio sa izvanrednim učinkom ove godine. Đoković je ovim trofejem osigurao svoju poziciju na prvom mestu ATP liste, a pored toga je osvojio i rekordnu 37. Masters titulu. 

PROČITAJTE JOŠ:  GREŠKA KOJA JE PROMENILA ISTORIJU TENISA

Ipak, postavlja se pitanje koliko je još trofeja i rekorda potrebno Novaku da postane najbolji igrač u istoriji tenisa. Pobeda nad Medvedevim u finalu Mastersa u Parizu pomogla je Đokoviću da pretekne Nadala po broju osvojenih Masters titula. Takođe, sa 310 nedelja na prvom mestu ATP liste, Novak je prevazišao i Federerov rekord što se tiče vremena provedenog na ATP tronu. Šta još Novak treba da uradi, kako bi po svim kriterijumima postao najbolji svih vremena? 

Kalendarski slem

Pre svega, Novaku je ostalo da osvoji Kalendarski slem i time postane prvi čovek nakon Roda Lejvera kom je to pošlo za rukom. 

PROČITAJTE JOŠ: Danilov TRENER žali zbog PORAZA od Novaka! MORALI SMO DA GA DOBIJEMO!

Imajući to u vidu, Novak bi trebalo dva puta da postigne takav učinak kako bi osigurao titulu rekordera i na ovom polju. 

Broj osvojenih titula u karijeri

Novak je trenutno tek peti teniser po broju osvojenih titula u karijeri, a ispred njega su Džimi Konors, Rodžer Federer, Ivan Lendl i Rafael Nadal. Po mišljenju teniskih stručnjaka, Novak ima velike šanse da prestigne Nadala, ali se postavlja pitanje kolike su šanse da do kraja igračke karijere prestigne Konorsa i Federera.  

Broj osvojenih ATP finala

Đoković je do sad osvojio 5 ATP finala, isto koliko i Pit Sampras, dok Federer ima jedno osvojeno finale više od njih dvojice. Za sada deluje sasvim izgledno da će Novak uspeti da pređe Federerov rekord i postane najtrofejniji igrač i u ovom pogledu. 

Najviše osvojenih mečeva

U ovom trenutku, Đoković ima najveći procenat pobeda u istoriji tenisa, ali nema najviše osvojenih mečeva. Trenutno ovaj rekord drži Federer, koji je u karijeri odneo pobedu u čak 1,251 meču. Na drugom mestu je Nadal sa 1,028 pobeda, dok je Đoković na trećem mestu sa 982 dobijena meča. 

Novak je do sada ostvario nezapamćene rezultate po mnogobrojnim aspektima, ali pred najboljim srpskim i svetskim teniserom ima još rekorda koje može da postigne. Đoković je, po svemu sudeći, u punoj snazi, što znači da ima kapacitet, a i vremena da postane najbolji ikada po svim navedenim kriterijumima.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter